Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Douglas Castro är Årets unga företagare – tillverkar produkter för världskända stjärnor: ”hemligheten är lyckade rekryteringar”

Årets unga företagare premierades i Jyväskylä på lördagen. Första priset gick till Douglas Castros företag Darkglass Electronics.

Företaget Darkglass Electronics bygger baspedaler och annan utrustning, som till exempel förstärkare, för basister. Douglas har lyckats på den internationella marknaden. Bland andra världsstjärnor som basisterna i Foo Fighters, Faith No More, Jamiroquai och Paramore använder företagets produkter. Bolaget har växt snabbt under de senaste åren och erbjuder jobb åt över tjugo personer.

– Vi har berömda kunder på grund av att vi har ett högre kunnande än många av våra konkurrenter. Dessutom uppskattar många designen på våra produkter, berättar Douglas, som även driver företaget Neural DSP.

Rekrytering och passion är viktig ledord  

Douglas Castro är förutom ingenjör även musiker. Han spelar med många olika band och använder givetvis det egna företagets utrustning.

– Företagets framgång beror på att jag har lyckats rekrytera rätt mäninskor. Bra produkter tilltalar alltid duktiga musiker, summerar Douglas.

Juryn var speciellt imponerad av Douglas företagarhistoria. Han kom till Finland första gången som utbytesstudent. Douglas slutförde sina universitetsstudier i sitt hemland Chile, men hade redan då beslutat att han flyttar till Finland för att starta ett företag.

– Jag blev kär i Finland under tiden som utbytesstudent. Redan då förstod jag att jag inte ville bo någon annanstans, berättar Douglas.

Han värdesätter Årets unga företagare-utmärkelsen högt.

– Jag har en stor passion för mitt arbete. Trots priset finns det dock ännu mycket att utveckla inom båda företagen, säger Douglas.

 Två andra erkännanden åt unga företagare

Även två andra framgångssagor fick erkännande i Årets unga företagare-kategorin. Lasse och Maria Jalkanens företag Rawmance Oy, som importerar och tillverkar ekologiska produkter och superfood under brandet Foodin, placerade sig som tvåa.

Tredje priset gick till Tomi Mäkiläs företag LeikkiSet, som med hjälp av artificiell intelligens förnyar utrustning i lek- och motionshallar.

 

Bild: Tero Takalo-Eskola

Text: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi