Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Företagarledamöternas antal ökar på Kust-Österbottens Företagares område     

Sextiotvå (62) företagare tar plats i de kommande kommunfullmäktige på Kust-Österbottens Företagares område (Korsholm, Korsnäs, Malax, Närpes, Vasa och Vörå) i augusti. År 2017 var företagarledamöternas antal fyrtioåtta (48). 

– Det är utmärkt att företagarledamöternas antal ökar i regionens kommuner. Företagarna har en central roll som utvecklare av kommunen. Det är receptet för en framgångsrik och livskraftig kommun, säger Hippi Hovi, verkställande direktör för Kust-Österbottens Företagare. 

Resultat var väntat, eftersom hundrafyrtionio (149) företagare ställde upp i årets kommunalval på Kust-Österbottens Företagares område, jämfört med nittiotre (93) år 2017.

SFP har flest företagarledamöter

SFP lyckades på flera håll i Österbotten med sin kandidatnominering bland företagarna vilket även gav resultat i valet. Partiet har överlägset flest företagarledamöter på Kust-Österbottens Företagares område:

SFP, 53

Samlingspartiet, 3

Sannfinländarna, 3

SDP, 2

KD, 1

Många utmaningar under den kommande fullmäktigeperioden

De nya fullmäktige inleder arbetet i augusti. Företagarna och övriga ledamöter har många utmaningar att lösa, som till exempel skolornas och utbildningsenheternas framtid, företagsverksamhetens konsekvensbedömning, konsekvenserna av det nya vårdområdet och vårdreformen samt den gemensamma önskan om smidigare upphandlingar. Lyckligtvis har de också positiva utmaningar att bita i. De stora investeringarna som görs på området under de kommande åren ökar efterfrågan på arbetskraft och bostäder.

Många medlemmar i Kust-Österbottens Företagare inleder fullmäktigearbetet i augusti

I Korsholm tar Marlene Ahlberg, Stig Beijar, Patrik Björkman, Sanmuel Broman, Tomas Bäck, Mikael Fredman, Johan Håkans, Niclas Nygård, Patrik Pada och Micael Westerholm plats i det nya fullmäktige.

I Korsnäs tar Mikael K.A. Nordmyr, Thomas Ramstedt och Kim Sebbas plats i det nya fullmäktige.

I Vasa tar Susanna Koski, Tommi Mäki, Katja Rajala och Johan Ångerman plats i det nya fullmäktige.

I Vörå tar Anna Bertills, Rainer Bystedt, Elina Ihamäki-Närkki, Leena Nikkari-Östman, Leif Sippus och Ben-Johan Ståhlberg plats i det nya fullmäktige.

Grattis alla ni som lyckades knipa en plats och ett jättestort tack också alla övriga medlemmar och företagare som ställde upp i valet. Ni drog ert strå till stacken för ett mera företagsamt framtida Finland.

Företagarna i Finlands kommunalvalssidor: https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kuntavaalit-2021