Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Semestra med stöd – för 20 euro/dygn kan du njuta av helpension i ett badhotell!

Längtar du efter semester men har inga möjligheter att ta ledigt på grund av ekonomiska orsaker? Du hinner ännu ansöka om semesterstöd av Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry för dig och din familj. Semestermålen är badhotell och idrottsinstitut runtom i Finland.

Semesterstöd beviljas på ekonomiska, hälsorelaterade och sociala grunder åt företagare som inte annars har någon möjlighet att fira semester. Orsaker till det kan vara till exempel skulder, kostnader för hälsovård, egna eller familjemedlemmarnas sjukdom, ensamhet och arbetslöshet.

Semestrar för personer i arbetsför ålder och familjer  

Du kan semestra ensam, med din äkta hälft eller med din familj. De understödda semestrarna är förmånliga: 20 euro/dygn för personer som fyllt 17 år. Familjemedlemmar under 17 år följer med gratis.

En semester med stöd omfattar helpension (morgonmål, lunch och middag; på familjesemester serveras barnen kvällsbit), inkvartering i dubbelrum och semesterprogram för grupper. Understöd beviljas i regel för 5 dygn. Semesterfiraren står själv för resekostnaderna.

Nu kan du ännu ansöka om understödda familjesemestrar till badhotell Rauhalahti i Kuopio 17–22 oktober (ansök före 10 juli) och till idrottsinstitutet i Kuortane 24-29 oktober (ansök före 24 juli) och 21-26 december (ansök före 21 september).

Du som är i arbetsför ålder kan ansöka om understödd semester till jugendhotellet Kruunupuisto i Punkaharju 4­–9 oktober (ansök före 4 juli) och badhotell Peurunka i Laukaa 21–26 november (ansök före 21 augusti).

Så här ansöker du

Ansökningarna sköts elektroniskt. Ansökningstiderna går ut tre månader före semestern börjar.

Det lönar sig att motivera sitt behov av semesterstöd och fylla i blanketten noggrant eftersom man då har större chans att få semesterstöd. Motiveringen kan basera sig på ekonomiska, sociala, fysiska eller andra svårigheter och belastningar som den sökande eller dess familj har. Alla ansökningar poängsätts.

Här hittar du mera information om Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:s (MTLH) semestrar på svenska

Ansök om familjesemester här (OBS! ansökningsblanketten på finska)

Ansök om semester för personer i arbetsför ålder här (OBS! ansökningsblanketten på finska)

 

toimitus(at)yrittajat.fi