Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vi finns till för dig – Tveka inte att be om hjälp!

Företagarna i Finland, Kommunförbundet, SEKES och SUK samarbetar för att öka rådgivningen för företagare under coronakrisen. Nätverket består nationellt av över 500 professionella företagsrådgivare och i vårt område för du hjälp av företagsrådgivare från VASEK, Startia, Team Finland nätverket och Kust-Österbottens Företagare. Vi har skapat gemensamma verksamhetsmodeller för att göra det lättare för dig som företagare att klara av situationen.

Finansieringsmöjligheter för företag som råkat i knipa på grund av coronakrisen

  • Företagarens arbetsmarknadsstöd 

     TE-byrån och FPA  Läs mera

  • Egenföretagarna

     VASEK Läs mera

  • Företag med 1-5 arbetstagare

     NTM-centralen Läs mera

  • Företag med 6-250 arbetstagare

     Business Finland Läs mera

Många företagare upplever stödformerna fortfarande som svårförståeliga. Därför hjälper experterna även till att fylla i stödansökningarna.

Organisationerna betonar att människornas hälsa kommer först, men att man nu även måste tänka även framåt. Inget livsdugligt företag får fällas i den här undantagssituationen och alla eventuella gamla och nya metoder ska i sin helhet tas i bruk väldigt snabbt.

Vi har även företagsmentorer, kriscentret VALO samt många fler i vårt nätverk. Ni kan alltså även be stöd om vardagen känns tung och ni behöver någon att dela problemen med.

Vi finns till för dig – Tveka inte att be om hjälp!

Hippi Hovi