Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

De regionala företagarprisen delas ut i september – vem är värd prisen?

Vem förtjänar titeln Årets Företagare 2020 och Årets Egenföretagare 2020 i Österbotten?

Kust-Österbottens Företagare har tillsammans med Fennia uppmärksammat Årets Företagare i Österbotten sedan år 2006.  Årets Ensamföretagare i regionen har korats av samma organisationer sedan år 2016.

–  Vi hoppas på många förslag från hela vårt område. Företagare i olika åldrar, inom olika branscher, av olika kön samt eldsjälar för både stora och små företag. Vi vill med prisen betona företagarnas stora betydelse för vårt samhälle och höja företagarnas uppskattning, säger ordförande Mikael Fredman. 

Det är inte lätt att hitta värdiga vinnare så vi ber om hjälp: vem som helst kan föreslå duktiga företagare som förtjänar priset, säger Fredman.

Vem kan man föreslå?

Kriterierna för Årets Företagare i Österbotten är:

  • Företagaren har med sin verksamhet gynnat företagandet och utvecklingen i kommunen och landskapet till exempel genom att vara en betydande arbetsgivare, genom att höja servicenivån eller genom att bredda näringslivet eller på något annat sätt fungerat som en förebild  för andra företagare.
  • Företagaren är medlem i någon av lokalföreningarna inom Kust-Österbottens Företagare. 
  • Företagets ekonomi är stabil.

Kriterierna för Årets Egenföretagare i Österbotten är:

  • Egenföretagaren har varit verksam i minst tre åroch med sitt eget exempel uppmuntrat till företagsverksamhet.   
  • Egenföretagaren är medlem i någon av lokalföreningarna inom Kust-Österbottens Företagareföreningen och har inga anställda arbetstagare. 
  • Egenföretagaren bedriver en lönsam företagsverksamhet.

Styrelsen för Kust-Österbottens Företagare väljer Årets Företagare i Österbotten under sitt augustimöte.  Årets Egenföretagare i Österbotten väljs av styrgruppen för egenföretagarnätverket inom Kust-Österbottens Företagare. 

Prisen för Årets Företagare och Årets Egenföretagare  i Österbotten delas ut på den traditionella Företagarfesten på Strampen lördagen 5.9.2020. Lokalföreningarnas pristagare uppmärksammas på samma fest.  

Nu har du alltså möjlighet att påverka vem som förtjänar prisen. Skicka in dina förslag med en kort motivering till adressen   senast den 30.6.2020.