Sök

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Årets Unga Företagare 2020 är Rasmus Lönnqvist, Prestige Car Cente

Rasmus Lönnqvist grundade Prestige Car Center år 2014 som hobby och började med heltidsföretagande år 2016. Utöver importerade bilar, erbjuder företaget finansiering, olika former av garantier samt finansieringsleasing. Företaget erbjuder även däckförvaring till sina kunder, tvätt och poleringstjänster.

Företaget köper så gott som alla bilar från Sverige. Bilarna säljs vidare till kunder från hela Finland. En femtedel av kundkretsen finns i Vasaregionen, resten av kunderna är utspridda över de större städerna i hela landet. I början av 2020 öppnade Prestige Car Center en filial i Helsingfors. Företagets omsättning nästan femdubblades från 2016 till 2019, och i början av mars 2020 placerade Financial Times företaget på plats 181 på sin årliga lista av de 1 000 snabbast växande företagen i Europa. Prestige Car Center är även med i den nationella tävlingen för Årets nyföretagare, som ordnas av Nyföretagarcentralerna i Finland (SUK ry).

Priset, samt prissumman från Suomen yksityisyrittäjäin säätiö, delades ut på Kust-Österbottens Företagares SummerBreak evenemang fredagen den 12.6. i Sing Sing i Vasa. Under kvällen ordnades även en diskussion om sociala medier. Prisceremonin och talturerna streamades av Våga Växa! projektet.