Sök

Yrkesexamen för företagare

Är du intresserad av att utveckla dig själv som företagare och bättra på ditt företags framgång?

Kanske du också vill ha ditt kunnande påvisat genom en officiell examen? Genom utbildningen som förbereder för yrkesexamen för företagare får du ett mångsidigt kunnande som behövs i företagarens vardag samt nya verktyg för att underlätta verksamheten och ge mera framgång för just ditt företag.

Som utbildare fungerar erfarna företagarproffs och du får förutom nya idéer ett viktigt nätverk som hjälper dig framåt. Personer som planerar att starta eget avlägger kompetensområdet för planering och inledande av företagsverksamhet, medan mera erfarna företagare avlägger kompetensområdet för utveckling av företagsverksamhet. Båda kompetensområdena innehåller tre examensdelar. Man koncentrerar sig genomgående på sitt eget företag då processen planeras och genomförs.

I början av utbildningen kartlägger vi din kompetens och dina utvecklingsbehov t.ex. på basen av din tidigare arbetserfarenhet, utbildning och dina utvecklingsönskemål. På basen av den personliga tillämpningen skräddarsyr vi en för dig lämplig kompetensstig så att utbildningens längd är individuell. Man kan utveckla nya färdigheter samtidigt som man jobbar på heltid.

Utbildningen passar både dig som just har blivit företagare och dig som funderar på att starta ett eget företag. Kompetensområdet för planering och inledande av företagsverksamhet är avsett för dem som överväger företagsverksamhet och kompetensområdet för utveckling av företagsverksamhet är avsett för dem som redan driver ett företag. Under studierna har man möjlighet att utföra yrkesexamen för företagare.