Yrittäjyyttä elinikäisen oppimisen polulla | Yrittajat.fi

Etsi

Osaavia opettajia

Yrittäjyyttä elinikäisen oppimisen polulla

Aamupäivä tarjoaa inspiraatiota, vinkkejä  ja työkaluja, kuinka lisäämme yrittäjyyttä elinikäisen oppimisen polulle.  Maksuton tapahtuma on suunnattu toisen ja korkea-asteen opettajille, opinto-ohjaajille ja nuorisotyöntekijöille. Tilaisuus sopii kaikille, jotka haluavat vahvistaa työelämätaitoja ja yrittäjyyttä opetuksessaan.  Tervetuloa mukaan!

Tilaisuus järjestetään Urban Millissä. Tästä löytyvät linkki karttaan ja tietoa asiakaspaikoituksesta.  Meneillään olevien rakennustöiden johdosta kampuksen keskellä Otaniementie on katkaistu, ja myös paikoitustilanne on siltä osin muuttunut.

 

Aamukahvia tarjolla

9.00 Tervetuloa

  • Erkki Pärssinen, toimitusjohtaja, Espoon Yrittäjät

9.10 Katja Noposen yrittäjätarina rohkeudesta, johtajan yksinäisyydestä ja menestyksestä

  • Katja Noponen, yrittäjä, Katja Noponen Oy

Katja Noponen on perustanut yrityksensä 26-vuotiaana ja yritys on nyt Suomen suurin yksityinen ammatillista kuntoutusta tuottava yritys. Noponen on monesti palkittu kasvuyrittäjä, hän on valtakunnallinen vuoden yrittäjänainen, Espoon vuoden yrittäjä ja lisäksi hänet on valittu mm. vuoden nuoreksi johtajaksi ja yrittäjäksi. Yrityksen palveluiden kautta on työllistynyt tuhansia erityisesti osatyökykyisiä työnhakijoita ympäri Suomen. Yritys toimii yli 30 paikkakunnalla. Noposen yksin omistama yhtiö on yksi menestyneimpiä naisen johtamia yrityksiä Suomessa.

 

9.40 Espoon yrittäjyyskasvatuspolku avaa yrittämisen kokeilemismahdollisuuksia

  • Kristiina Erkkilä, kehittämisjohtaja, Espoon kaupunki

Jaloittelutauko ja tarjolla I´m Bluen yrittäjien mustikkalimua 

10.15  Lukiolaisesta yrittäjäksi

  • I'm Blue Oy:n nuoret yrittäjät

10.30 Yrittäjämäinen pedagogiikka opettajan arjessa – hands on!

  • Kuinka opettaja voi omassa arkityössään toteuttaa yrittäjämäistä pedagogiikkaa?
  • Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry

11.00  Yrittäjyyttä elinikäisen oppimisen polulla

  • Työpajoissa tutustutaan hyviin käytänteisiin, jotka tukevat opiskelijoiden yrittäjämäisen toimintatavan sekä työelämä- ja yrittäjyystaitojen karttumista. Konkreettisten mallien avulla opettajat voivat toteuttaa Espoon yrittäjyyskasvatuksen polkua käytännön arjessa.
  • Esillä on mallit lukiosta, ammatilliselta toiselta asteelta sekä korkea-asteelta. Esillä NY Vuosi Yrittäjänä ja NY24h –leiri, NY StartUp, KYKY-toimintamalli (KYKY= Koulujen ja Yritysten Kiihdytetty Yhteiskehittäminen), 10hYrittäjyysSprintit sekä –24hMaratonit ja Case Laurea: Laurea StartUp tukemassa opiskelijayrittäjyyden kehittymistä. 

12.00  Lounas (Katri Antell Cafeteria)

Tilaisuus päättyy lounaaseen.

 

TERVETULOA MUKAAN!

> > ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Lisätietoja:
 Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät
  , Puh. 040 582 2368
 

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -hanketta. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro on tehnyt Suomen Yrittäjille lahjoituksen opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Lahjoituksen taustalla on tarve lisätä nuorten yrittäjyyshalukkuutta ja -osaamista sekä edistää uusien kasvuhakuisten yritysten syntymistä.