Etsi

15.06.2018 - 14:30 - 16.06.2018 - 15:00

Riksomfattande Svenska Träffen i Hangö 15. - 16.6.

Fredag 15.6.

14.30 – 16.00  Välkommen till Svenska träffen!                                              

Mingel med skumvin och tilltugg. Välkomsthälsning av stadsdirektör Denis Strandell och Hangö Företagare rf Jan-Erik Chydenius.
Plats: Hotell Regatta

16.00 – 17.30  En  guidad tur

Rundtur i centrum av Hangö med​ guiden Leena Immonen

19.00 –>           Middag

Middag på restaurang Makana i strandmagasinet vid gästhamnen. Välkomsthälsning av Hangö Företagare rf Jan-Erik Chydenius. Klädkoden är smart casual och middagsmenyn kan du hitta nere på sidan. 
Plats: Restaurang Makana, Hamngatan 3, 10900 Hangö

       

Lördag 16.6.     

10.00 – 13.00  Veritas-kryssning

Båtkryssning med laxsoppa, mingel och tre intressanta företag som berättar sina affärshistorier
Plats: Marine Lines från östra hamnen.
Efter retur till hamnen slutar det officiella programmet.

 

Mera information: Martina Sundqvist, p. +358 44 369 1866

 

Övernattnings möjligheter

När du reserverar logi, meddela att du ska deltar i Riksomfattande Svenska Träffen / Hangö Företagare

 

Hotel Regatta (Torggatan 2)
162 €/ rum/ natt (SPA 20 €/person, bara för hotel gäster)
 
Hotel Bulevard (Bulevarden 8)
110 € / rum / natt (2 personer), 90 € / rum / natt (1 person)
 
Villa Flora Bulevardi (Bulevarden 19)
130 € / rum / natt (1 person) (andra natten -25 %)
150 €/ rum / natt (2 personer) (andra natten -25 %)
tilläggsbädd 25 €/natt
inkluderar frukost i hotel Bulevard (Bulevardi 8)
 

Talare

CHRISTINE SUVANTO

Efter ett helt arbetsliv som anställd sadlade Christine Suvanto om för sex år sedan och blev företagare som certifierad coach. Hon grundade företaget Positive Solutions och vill med det hjälpa människor att nå sin maximala potential, både privat och i arbetslivet.

- En coachande, modern ledare vågar släppa taget, låter medarbetarna hitta sina egna svar och lösningar, men även göra sina egna lärdomar. Allt handlar om kommunikation, kommunikation, kommunikation.

Christine betonar vikten av att lyssna på sina medarbetare, att ha tydliga spelregler, mål och förväntningar.

Det var ett stort steg för Christine att bli företagare och det är inte alltid en dans på rosor. Man måste ha realistiska förväntningar. Men hon har inte ångrat sitt beslut en enda dag. Alla nackdelar företagandet för med sig uppvägs långt av privilegiet att ha friheten att få göra det man vill och följa sin passion.

- Man måste våga satsa för att vinna. Vad är det värsta som kan hända, skrattar Christine och tillägger att det i hennes värld inte finns några misslyckanden, bara lärdomar.

Läs mera om Positive Solutions på: https://positivesolutions.fi/

NIXU KNICHTER

För Kaj-Eric ”Nixu” Knichter var det en självklarhet att han skulle vara företagare. Han började inom klädbranschen år 1979 och två år senare fick han ta över klädbutiken Ulla-Dress av sin mamma Ulla Knichter som startade företaget år 1954. Men han stannade inte där, utan lät rörelsen växa och drev som mest fyra klädaffärer. Med åren har han trappat ned inom klädbranschen och mera riktat in sig på matsidan som är hans stora passion. Klädbutiken Ulla-Dress finns fortfarande med i bilden, men en stor del av Nixus tid går åt till restaurang Magasinet nere i Östra hamnen, till Lillans Café, som inrymmer Hangös enda bageri, och till det välkända sommarcaféet De Fyra Vindarnas Hus.

- Man måste vara ödmjuk, man får aldrig gå där ribban är som lägst, är Nixus omedelbara svar på hur man lyckas inom restaurangbranschen.

Han betonar att man aldrig får leva på gamla meriter. Om man gjort tusen lyckade portioner och portion 1001 bli misslyckad, kan man inte vara nöjd.

- Den misslyckade portionen är någons enda portion. Det är viktigt att komma ihåg. Man har inte råd att vara vårdslös, säger han.

Läs mera om restaurang Magasinet på: http://www.makasiini.fi/