Etsi

Ideasta yritykseksi

Ideasta yritykseksi

Aika

14.3.2019 | 12:00 - 16.5.2019 | 16:00

Paikka

Kainuun ammattiopisto, Edutori, 3.krs, OPPI4

Hinta

Maksuton
Opettajien valmennus

Opettaja, tule kokeilemaan yrityksen perustamista! Kainuun opettajilla on mahdollisuus kokeilla oman miniyrityksen perustamista ja oppia samalla uutta opiskelijoiden yrittäjyyden tukemiseen. Yritykset perustetaan Nuori Yrittäjyys -oppimisympäristöön. Realistinen vai erikoinen ja kokeileva – sinä päätät!

Koulutus on suunnattu toisen ja korkea-asteen opetus- ja ohjaustyötä tekeville, opintojen suunnittelijoille ja koordinoiville sekä muille opiskelijoiden kanssa työskenteleville. Mukaan mahtuu 30 henkilöä. Paikkana on KAO:n Edutori.

Valmennus koostuu kolmesta osasta ja siihen kuuluu kevyet ennakko- ja välitehtävät:
       >> 14.3. Oman osaamisen tunnistaminen klo 12-16
       >> 11.4. Osaamisesta liiketoimintaa klo 12-16
       >> 16.5. Omat ideat estradilla ja intoa yrittäjyysvalmennukseen klo 12-16

 

Ilmoittaudu pian mukaan: www.eventilla.com/ideasta


14.3. Oman osaamisen tunnistaminen klo 12-16

Ensimmäisen päivän jälkeen osallistujilla on ajatus omaan osaamiseen perustuvasta yritysideasta sekä kättä pidempää somemarkkinoinnin ensiaskeliin.

Teemat

  • oman osaamisen tunnistaminen 
  • oman idean testaaminen: löytyykö asiakkaita osaamiselle?
  • ​osuvaa markkinointia somessa

Päivän asiantuntijavieras

Osuvaa markkinointia somessa
Jonna Muurinen
on Markkinointiviestintätoimisto Kuulun perustaja ja toimitusjohtaja. Hänellä on 18 vuoden kokemus kansainvälisestä markkinoinnista ja viestinnästä. Muurinen kouluttaa 100 digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median koulutusta vuodessa ja kasvuyrittäjänä hän tuntee hallitun kasvun ilot ja haasteet.

 

Tämä osuus toteutetaan verkon yli.


11.4. Osaamisesta liiketoimintaa klo 12-16


Toisen päivän jälkeen osallistujat ovat perustaneet omat yritykset sähköiseen oppimisympäristöön ja saaneet eväitä liiketoiminnan käynnistämiseen sekä alkuvaiheen kehittämiseen.

Teemat

  • yrityksen perustamisen vaiheet pähkinänkuoressa
  • yritysmuodon valinta
  • järkevä hinnoittelu
  • yrittäjän kumppanit


Päivän asiantuntijavieras

Kuinka hinnoittelen järkevästi?

KTT, DI Toivo Koski, TulosAkatemia Oy

Toivo "Topi" Koski on yritystalouden rautainen ammattilainen, käytännönläheinen ja innostava kouluttaja, pienyrittäjien sparraaja sekä tietokirjailija.

Topi on pidetty kouluttaja, ja hänen saamissaan palautteissa toistuvat selkeys, hyvät esimerkit ja asiantuntemus.
 

Tämä osuus toteutetaan verkon yli.


16.5. Omat ideat estradilla ja intoa yrittäjyysvalmennukseen klo 12-16

Viimeisen kerran jälkeen on tutustuttu muiden osallistujien yrityksiin sekä saatu näkökulmia siihen, kuinka omaa opettajuuttaan voi kehittää valmentavaan suuntaan.

Teemat:

  • Yritysesittelyt
  • Yrittäjyyden vahvistaminen oppilaitoksissa: kohti valmentavaa opettajuutta

 


Valmennuksen asiantuntijat
 

Petri Katajarinne toimii Nuori Yrittäjyys ry:ssä korkeakouluopiskelijoiden yrittäjyys- ja työelämätaitoja edistävän NY Start Up -ohjelman asiantuntijana. Hänellä on kahdenkymmenen vuoden kokemus yrittäjyyskasvatuksen alalla kouluttajana ja kehittäjänä. Omakohtaista kokemusta yrittäjyydestä hänellä on kulttuuri- ja taidealoilta.
Päivi Ojala järjestää opettajien yrittäjyysosaamista vahvistavia täydennyskoulutuksia Suomen Yrittäjissä. Hän on toiminut yrittäjyyskasvatuksen erilaisissa rooleissa vuodesta 2004 alkaen, mm. opettajana toisella ja korkea-asteella sekä projektipäällikkönä erilaisissa yrittäjyyskasvatuksen kehittämishankkeissa. 

Lisätietoja
  Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät, p. 040 582 2368,  

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -hanketta. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro on tehnyt Suomen Yrittäjille lahjoituksen opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Lahjoituksen taustalla on tarve lisätä nuorten yrittäjyyshalukkuutta ja -osaamista sekä edistää uusien kasvuhakuisten yritysten syntymistä.


Yhteistyössä