Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaari

Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaari

Aika

6.10.2020 | 13:00 - 16:00

Paikka

Verkossa

Hinta

Maksuton
Seminaari

Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaari

Menestyvä yritys tarvitsee osaavia ihmisiä. Yrittäjien ja ammatillisten oppilaitosten yhteistyöllä on suuri merkitys yritysten toimintaedellytysten kehittämisessä, osaamisen ja hyvinvoinnin lisäämisessä ja työllisyysasteen parantamisessa. Osaamisen kehittämiseen tähtäävä yhteistyö auttaa pärjäämään muutoksissa ja globaalissa kilpailussa. Oppilaitokset ovat yrityksille myös merkittäviä kehittämis- ja innovaatiokumppaneita.

Seminaari tarjoaa ajankohtaisia puheenvuoroja pk-yritysten ja ammatillisen koulutuksen välisestä yhteistyöstä ja keskinäisestä viestinnästä. 

Valtakunnallista Oppisopimusviikkoa vietetään 5.–11.10.2020, jota järjestävät OPSO – Suomen Oppisopimusosaajat ry ja ammatilliset oppilaitokset eri puolilla Suomea. Näin lisätään tietoisuutta oppisopimuskoulutuksesta. Teema on esillä myös tilaisuudessa.

Esiintyjät ja ohjelma (lataa otsikon linkistä pdf-ohjelma)

 • Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo, miksi osaaminen on entistä ratkaisevampi yrittäjälle koronan jälkeisessä ajassa.
   
 • Organisaatiopsykologi ja valmentaja Karoliina Mellanen tuo esille keinoja nuorten kanssa viestimiseen.
   
 • Paneelissa keskustellaan siitä, miten yrittäjät ja ammatilliset oppilaitokset parhaiten tavoittavat toisensa ja viestivät toistensa kanssa. Moderaattorina ja panelistina on yrittäjä Jouni Ortju, Laatukoulutus Jouni Ortju Ky. Panelisteina mukana toimitusjohtaja Janne Ylinen, Kokkolan Halpa-Halli Oy, yrittäjä ja suunnannäyttäjä Leena Ståhlberg, SUUNTA-palvelut Leena Ståhlberg Ky sekä Suomen Oppisopimusosaajat ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Koulutuskuntayhtymä OSAOn palvelujohtaja Virpi Spangar.
   
 • Työelämäuudistaja, valmentaja, tietokirjailija ja Suomen Yrittäjien osaamisvaliokunnan jäsen Riitta Hyppänen tuo käytännön ehdotuksia, miten parhaiten löytää yhteinen sävel yrittäjien ja oppilaitosten välille.
   
 • Oppilaitokset tarjoavat monipuolisia palveluita yrittäjille ja yrityksille: Kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen Riveriasta kertoo etäjalkautumisella tehtävästä yritysyhteistyöstä. Rasekon johtava rehtori Maria Taipale kertoo oppimisympäristöistä mukana yrittäjän arjessa. Lisäksi Keudan rehtori Anna Mari Leinonen ja viestintä- ja markkinointipäällikkö Hanna Nyrönen nostavat esille digitaaliset keinot yrittäjien tavoittamiseksi.
   
 • Vuoden 2020 Yrittäjyyskilpailun voittajan TREDUn Duuniin-palvelu yhdistää yritykset ja opiskelijat. Tästä meille kertoo palvelun kehittäjä, projektipäällikkö Sami Heikkilä, Tampereen seudun ammattiopisto TREDUsta.
   
 • Koulutusasioiden asiantuntija Marja Vartiainen Suomen Yrittäjistä luotsaa meitä kohti syvempää ja laajempaa ammatillisen koulutuksen ja pk-yritysten yhteistyötä.
   
 • Loppuyhteenvedon ja evästyksen siitä, millaisin viestein on hyvä edetä, kertoo johtava asiantuntija ja partner Pia Hirvonen, Kumppania. Hän on myös Suomen Yrittäjien osaamisvaliokunnan puheenjohtaja.

Tervetuloa mukaan! Olitpa sitten yrittäjä, ammatillisen koulutuksen asiantuntija, sidosryhmämme jäsen tai muuten vain asiasta kiinnostunut.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 5.10. klo 12.00 mennessä: Ilmoittautuminen on päättynyt. Ole yhteydessä anne.ohman@yrittajat.fi .

Tilaisuus on avoin ja maksuton. 

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme kaikissa tilaisuuteen liittyvissä asioissa.

Tilaisuus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Ammatillisen koulutuksen palvelut työelämän ja yrittäjän osaamisen kehittäjänä - viestintähanketta, jonka tavoitteena on edistää ammatillisen koulutuksen työelämälle suunnattavien palveluiden tunnettuutta ja tavoitettavuutta. Lisätietoja ammatillisesta koulutuksesta ja viestintähankkeesta löydät täältä.

_______________________________________________________________________________________________

Miten mukaan verkkoseminaariin?

Voit osallistua verkkoseminaariin tietokoneella, jossa on kaiuttimet ja verkkoyhteys. Käytämme GoToWebinar-alustaa. Osallistuminen on mahdollista myös älypuhelimella (lataa GoToWebinar -app puhelimesi sovelluskaupasta). Saat ennen seminaaria ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen osallistumislinkin GoToWebinar-verkkoalustalle, jota klikkaamalla pääset mukaan seminaariin. Samassa sähköpostissa on myös lisäohjeita alustan käyttöön.

______________________________________________________________________________________________

Liity Suomen Yrittäjien jäseneksi, hyödynnä jäsenedut www.yrittajat.fi