Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaari

Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaari

Aika

6.10.2020 | 13:00 - 16:00

Paikka

Verkossa

Hinta

Maksuton
Seminaari

Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaari

Seminaari nostaa esille pk-yritysten ja ammatillisen koulutuksen välistä yhteistyötä ja keskinäistä viestintää. 

Menestyvä yritys tarvitsee osaavia ihmisiä. Yrittäjien ja ammatillisten oppilaitosten yhteistyöllä on suuri merkitys yritysten toimintaedellytysten kehittämisessä, osaamisen ja hyvinvoinnin lisäämisessä ja työllisyysasteen parantamisessa. Osaamisen kehittämiseen tähtäävä yhteistyö auttaa pärjäämään muutoksissa ja globaalissa kilpailussa. Oppilaitokset ovat yrityksille myös merkittäviä kehittämis- ja innovaatiokumppaneita.

Valtakunnallista Oppisopimusviikkoa vietetään 5.–11.10.2020, jota järjestävät OPSO – Suomen Oppisopimusosaajat ry ja ammatilliset oppilaitokset eri puolilla Suomea. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta oppisopimuskoulutuksesta. Verkkoseminaarissa on mukana OPSO ry:n hallituksen puheenjohtaja Virpi Spangar.

Esiintyjät ja sisältö

  • Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kertoo, miksi osaaminen on entistä ratkaisevampi yrittäjälle koronan jälkeisessä ajassa.
  • Organisaatiopsykologi ja valmentaja Karoliina Mellanen tuo esille keinoja nuorten kanssa viestimiseen.
  • Paneelissa keskustellaan siitä, miten yrittäjät ja ammatilliset oppilaitokset parhaiten tavoittavat toisensa ja viestivät toistensa kanssa. Mukana ovat toimitusjohtaja Janne Ylinen, Kokkolan Halpa-Halli Oy, yrittäjä Jouni Ortju, Laatukoulutus Jouni Ortju Ky, yrittäjä ja suunnannäyttäjä Leena Ståhlberg, SUUNTA-palvelut Leena Ståhlberg Ky sekä hallituksen puheenjohtaja Virpi Spangar, Suomen Oppisopimusosaajat ry:stä.
  • Työelämäuudistaja, valmentaja, tietokirjailija ja Suomen Yrittäjien osaamisvaliokunnan jäsen Riitta Hyppänen tuo käytännön ehdotuksia, miten parhaiten löytää yhteinen sävel yrittäjien ja oppilaitosten välille.
  • Oppilaitokset tarjoavat monipuolisia palveluita yrittäjille ja yrityksille: Kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen Riveriasta kertoo etäjalkautumisella tehtävästä yritysyhteistyöstä. Rasekon johtava rehtori Maria Taipale kertoo oppimisympäristöistä mukana yrittäjän arjessa. Lisäksi Keudan rehtori Anna Mari Leinonen ja markkinointi- ja viestintäpäällikkö Hanna Nyrönen nostavat esille digitaaliset keinot yrittäjien tavoittamiseksi.
  • Vuoden 2020 Yrittäjyyskilpailun voittajan Duuniin-palvelu yhdistää yritykset ja opiskelijat. Tästä meille kertoo projektipäällikkö Sami Heikkilä Tredusta.
  • Koulutusasioiden asiantuntija Marja Vartiainen Suomen Yrittäjistä luotsaa meitä kohti syvempää ja laajempaa ammatillisen koulutuksen ja pk-yritysten yhteistyötä.
  • Loppuyhteenvedon pitää Suomen Yrittäjien osaamisvaliokunnan puheenjohtaja Pia Hirvonen, Kumppania.

Tervetuloa mukaan! Olitpa sitten yrittäjä, ammatillisen koulutuksen asiantuntija, sidosryhmämme jäsen tai muuten vain asiasta kiinnostunut.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 5.10. klo 12.00 mennessä täällä.

Saat ennen seminaaria ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen osallistumislinkin GoToWebinar-verkkoalustalle, jota klikkaamalla pääset mukaan seminaariin. 

Tilaisuus on avoin ja maksuton. 

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme kaikissa tilaisuuteen liittyvissä asioissa.

Tilaisuus on osa Opetushallituksen rahoittamaa Ammatillisen koulutuksen palvelut työelämän ja yrittäjän osaamisen kehittäjänä - viestintähanketta, jonka tavoitteena on edistää ammatillisen koulutuksen työelämälle suunnattavien palveluiden tunnettuutta ja tavoitettavuutta. Lisätietoja ammatillisesta koulutuksesta ja viestintähankkeesta löydät täältä.

_______________________________________________________________________________________________

Liity Suomen Yrittäjien jäseneksi, hyödynnä jäsenedut www.yrittajat.fi