Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Skenaariotyöskentely yrittäjyysopetuksessa -verkkovalmennus

Skenaariotyöskentely yrittäjyysopetuksessa -verkkovalmennus

Aika

2.2.2021 | 0:00 - 26.3.2021 | 0:00

Paikka

Verkossa omalta koneelta

Hinta

Maksuton
Opettajien valmennus

Skenaariotyöskentely on ennakoiva kehittämisen työkalu ja sen opeista on hyötyä niin oman osaamisen tuotteistajalle kuin isompaakin yritystoimintaa suunnittelevalle.Tule mukaan verkkovalmennukseen, jossa voit päivittää yrittäjyysopetusta uuden ajan tarpeisiin. Verkkokurssin käytyäsi sinulla on valmiuksia skenaariotyöskentelyn liittämiseksi osaksi yrittäjyysopetusta ja voit tarjota opiskelijoille välineitä kestävän tulevaisuustyöskentelyn tueksi.

 

Kenelle verkkovalmennus sopii?

Verkkokurssi on laadittu erityisesti toisen ja korkea-asteen yrittäjyysopettajille. Verkkovalmennus sopii opettajille, jotka haluavat kytkeä skenaariotyöskentelyä esimerkiksi seuraaviin opetuskokonaisuuksiin: yrityksen toiminnan suunnittelu ja kehittäminen, strategiatyö, oman osaamisen tuotteistaminen, tuote- ja palveluportfolion uudistaminen, yrittäjän osaamisen kehittäminen sekä riskien hallinta.Painopiste on liiketoiminnassa ja alkavan yrityksen toiminnan suunnittelussa.

Sisältö

1. Johdanto: skenaariotyöskentelyn perusteet 

2. Skenaarioiden rakentamisen vaiheet

3. Skenaarioiden käyttö osana yritystoiminnan suunnittelua 

4. Toimintaskenaariotyöskentelyn vahvuus

 

Toteutus 2.2.-26.3.2021

Kurssi sisältää johdantoluennon skenaariötyöskentelystä sekä työkirjan, jonka avulla toteutetaan käytännön harjoituksia skenaariotyöskentelyn eri vaiheista. Luento ja työkirja sisältävät käytännön esimerkkejä, joiden avulla skenaariotyöskentelyn käyttö, käytön edellytykset ja hyödyt sekä mahdolliset sudenkuopat avautuvat yrittäjän näkökulmasta.Voit päivittää osaamista oman työn lomassa sinulle sopivina ajankohtina sekä oppia yhteisöllisesti yhdessä kollegojen kanssa. Kurssi on laajuudeltaan noin 1 opintopistettä ja siitä saa osallistumistodistuksen. Kurssi toteutetaan Claned -alustalla. Kurssi on maksuton. Voit hyödyntää materiaalia opetuksessasi tekijänoikeudet huomioiden.

Kurssilla on kurssityö, jonka voi tehdä yksin tai yhdessä muiden kurssilaisten kanssa tiimityönä.

>> ILMOITTAUDU TÄSTÄ 

 

Kurssin materiaalin tekijä

KTT yritysfuturologi Tarja Meristö on skenaariotyöskentelyn pioneeri Suomessa ja maailmalla. Hän on toiminut yrityselämän tehtävissä vuodesta 1979, jolloin hän aloitti Partekin strategisessa suunnittelussa. Hän on kehittänyt käytännön skenaariotyöskentelyn prosesseja ja menetelmiä yhteistyössä satojen erikokoisten yritysten ja yrittäjien kanssa eri toimialoilta. Tarja Meristö on toiminut koko työuransa ABC-periaatteella kehittäen skenaariotyöskentelyn menetelmiä ja työkaluja niin tutkimuksen, liiketoiminnan kuin opetuksen ja konsultoinninkin näkökulmista. Hän on toiminut mm. yritysfuturologina Mika Kamensky Consulting OYssä, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen johtajana ja Åbo Akademin tutkimusjohtajana. Nykyisin hän toimii yliopettajana Laureassa, missä hän vetää ennakoinnin tutkimusryhmää FuturesLab CoFi. Tarja Meristö on pidetty ja innostava luennoitsija, jonka käytännönläheistä otetta ja asiantuntijuutta on laajasti kiitetty eri foorumeilla.

 

Kurssin ylläpitäjä

Päivi Ojala järjestää opettajien täydennyskoulutuksia yrittäjyydestä ja yrittäjyyspedagogiikasta Suomen Yrittäjissä. Hän on toiminut yrittäjyyskasvatuksen erilaisissa tehtävissä vuodesta 2004 alkaen, opettajana toisella ja korkea-asteella sekä projektipäällikkönä erilaisissa yrittäjyyskasvatuksen kehittämishankkeissa. Hänen koulutustaustassaan yhdistyvät kauppatieteet ja aikuiskasvatustieteet.


Tutustu myös


Verkkovalmennus on osa Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projektia. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro on tehnyt Suomen Yrittäjille lahjoituksen opettajien yrittäjyysosaamisen vahvistamiseksi. www.yrittajat.fi/osaaviaopettajia