Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Rannikko-, Etelä ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjien yhteinen sote-seminaari

Rannikko-, Etelä ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjien yhteinen sote-seminaari

Aika

2.2.2021 | 18:00

Paikka

Teams + Hotelli Alman uusi torni, kokoustila Simuna, Seinäjoki
Seminaari

Tule mukaan kertomaan, mikä sote-uudistuksessa huolettaa – Osallistu Yrittäjien seminaariin 2. helmikuuta!

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksella on merkittäviä vaikutuksia sote- ja hyvinvointialan yrityksille.

”Haluamme tilaisuuksissa tuoda esiin huolemme siitä, että uudistus heikentää yksityisten palvelutuottajien mahdollisuuksia tuottaa palveluita hyvinvointialueille”, sanoo Yrittäjien Tanja Matikainen.

Yksityisiä palveluntarjoajia on iso joukko: reilu 18 000 sote-yritystä, joissa työskentelee 80 000 työntekijää. Suomen Yrittäjillä on iso huoli uudistuksesta, sillä se ei huomioisi alan pk-yrittäjyyttä, markkinoiden kehittymistä eikä hillitsisi kustannusten kasvua.

Yrittäjien kunta- ja elinkeinoasioiden päällikkö Tanja Matikainen taustoittaa:

– Tarkoituksenamme on kiinnittää kansanedustajien huomio näihin ongelmiin, ennen kuin sote-uudistus menee valiokuntakäsittelyyn.

Suomen Yrittäjät edustaa muun muassa yli 3 500 on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yritystä. Yrittäjät järjestää sote-seminaarin yhdessä Lääkäripalveluyritykset ry, Näe ry, Kuntoutusyrittäjät, Sky ry sekä Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa.

Palvelustrategioissa tulee näkyä monituottajamallin edistäminen.

Hallituksen sote-uudistus ei ole vastaus ikääntyvän Suomen kasvaviin sote-palvelutarpeisiin: Emme pärjää ilman sote-alan yritysten osaamista ja voimavaroja. On tosiasia, että vanhenevan väestön maassa julkinen sektori ei yksin pysty tarjoamaan riittäviä palveluita.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Mikael Fredman nostaa hallituksen uudistuksen epäkohtana sen suhtautumisen monituottajamalliin.

– Raskaat julkiset hankintaprosessit suosivat usein suurempia yrityksiä. Nyt olisikin parempi keskittyä sote-uudistuksessa toimiviin ratkaisuihin kasvavan palvelutarpeen kattamiseksi.

Jos hallituksen esitys menisi sellaisenaan läpi, laadukas hoito vaarantuisi Fredmanin mukaan monessa kunnassa, koska esitys ei anna sote-yrityksille mahdollisuutta auttaa ihmisiä.

Palvelustrategioissa tulee näkyä myös monituottajamallin edistäminen.

– Asiakkaalla pitäisi aina olla oikeus valita palveluseteli kiireettömiin toimenpiteisiin, Fredman painottaa.

Palveluseteleiden osuus soten käyttömenoista ​on vain noin yksi prosentti.

Alueilla huoli sote-yrittäjien toimintamahdollisuuksista 

Hippi Hovi Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjistä kertoo puolestaan että Sote-yrittäjät ovat tuoneet esiin yleistä huolta juuri asioista, mitkä on huomioitu Yrittäjien vaikuttamisen painopisteissä. Erityisesti ollaan huolissaan pienten toimijoiden mahdollisuuksista toimia, ja siitä, ja mitä palveluiden saatavuudelle oikeastaan tapahtuu.

Laita jo kalenteriin alueesi sote-seminaari 2. helmikuuta

Tilaisuus järjestetään hybridinä eli siihen voi osallistua joko paikan päällä tai etänä Teamsin välityksellä.

Merkitse ilmoittautumislomakkeen lisätieto-kenttään "läsnä" tai "etänä". Teams-linkki lähetetään ilmoittautumislomakkeelle täyttämääsi sähköpostiosoitteeseen.

Ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus
  • Suomen Yrittäjien painopisteet sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala
  • Yrittäjän näkökulma sote-uudistukseen yrittäjä Helena Mantere, Fysioterapia- ja osteopatiapalvelu Balanssi Oy
  • Kommenttipuheenvuoro kansanedustaja, terveystieteiden tohtori Paula Risikko
  • Keskustelua
  • Tilaisuuden päätös 

Ilmoittaudu Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien sivun kautta. Merkitse ilmoittautumislomakkeen lisätieto-kenttään "läsnä" tai "etänä". Teams-linkki lähetetään ilmoittautumislomakkeelle täyttämääsi sähköpostiosoitteeseen.