Suomen Yrittäjät
  • Etäkoulutus

Löydä yrityksesi kilpailuetu

Verkossa
  • Suomen Yrittäjät

Yrittäjä tarvitsee menestykseen kaksi olennaista asiaa: asennetta ja kilpailuedun. Tekemisen meininki yrittäjällä usein on jo omasta takaa. Tässä inspiroivassa koulutuksessa etsimme asenteen kumppaniksi kilpailuetua. Kilpailuedun löytämällä erotut eduksesi!

Koulutuksessa käymme läpi erilaisia työkaluja, joita voit hyödyntää kilpailuedun löytämiseksi. Kouluttajan Markku Vierulan käyttämä työkalupakki on luotu supisuomalaisten pk-yritysten kilpailuetuja analysoimalla ja mallintamalla niistä lukuisia työkaluja. Työkaluja konkretisoidaan käyttämällä esimerkkeinä näitä pk-yrityksiä, joilla on selkeä kilpailuetu.

Vain ani harvalla (1-3 %) yrityksellä on selkeä kilpailuetu. Suurin osa tarjoaa sitä samaa mitä muutkin. Kun samaan aikaan kaikilla toimialoilla tarjontaa on huomattavasti enemmän kuin kysyntää, on perusteltua miettiä liikeidean terävöittämistä. Ja koska tarjonta on samankaltaista, on yrittäjälle tarjolla paljon liikkumavaraa uuden, ylivertaisen luomiseen.

Koulutuksen työkalujen avulla avaat ajatteluasi uuteen suuntaan ja näet kehittämisen uudesta näkökulmasta. Ehkäpä oivallat, että markkinoilla on tarve tietynlaiselle palvelulle, jota kukaan toinen ei ole hoksannut tarjota. Näin syntyy merkittävällä tavalla uutta tarjontaa.

Kilpailuetu on yksinyrittäjän, mikroyrityksen ja pk-yrityksen strategian ydin. Se on hissipuhe ja myyntipuhe. Se on missio, joka puhuttelee. Kun kilpailuetu on löytynyt, on myös yrityksen markkinointi ja viestintä linjattu. Ei ole pelkoa, että yritys myy koko toimialaa, vaan kaikki ponnistelut satavat omaan laariin. Kun yrityksellä on kilpailuetu, on sillä yksi huoli vähemmän ja kymmenen ilonaihetta enemmän. Kilpailuedun avulla tuote, palvelu tai yritys voi siirtyä hintakilpailusta arvohinnoitteluun ja näin tekemään parempaa tulosta.

Kouluttajana Markku Vierula (Executive MBA, MTi, toimittaja), Vierula Consulting Oy
Markku Vierula on konsultti, yrittäjä ja tietokirjailija. Hän on luonut kansainvälisestikin ainutlaatuisen Löydä kilpailuetu™- työkalupakin. Työkalupakki on julkaistu myös kirjana: Löydä kilpailuetusi -käsikirjan strategian ja brändin kehittämiseen (Kauppakamari 2021). Turun kauppakorkeakoulussa käynnistyy keväällä 2023 Markkinalähtöinen kilpailuetu -otsikoitu kurssi ekonomiopiskelijoille, jossa kurssikirjana toimii Markun teos.

Ilmoittaudu tästä mukaan
Hinta
Yrittäjien jäsenille 95 € / hlö, muille 190 € / hlö (hintoihin lisätään alv 24 %)
Lisätiedot ja tietosuoja-asiat

Mitä hintaan kuuluu?
Koulutuksen hintaan sisältyvät varsinaisen koulutuksen lisäksi videotallenne koulutuksesta sekä koulutuksen materiaali. Tallenne ja materiaali toimitetaan kaikille ilmoittautuneille, joten vaikka et pääsisikään osallistumaan itse koulutukseen, saat tallenteen ja materiaalin itsellesi. Tallenne vastaa koulutusta. Suomen Yrittäjien koulutustuotteiden tilaus- ja toimitusehdot löydät täältä.

Miten mukaan etäkoulutukseen?
Etäkoulutuksiimme voit osallistua tietokoneella tai älypuhelimella / tabletilla. Saat linkin osallistumiseen noin tuntia ennen tilaisuutta sähköpostilla. Samassa sähköpostissa on myös lisäohjeita alustan käyttöön. Löydät osallistumislinkin myös ilmoittautumisvahvistuksesta. Jos et saa ilmoittautumisvahvistusta tai osallistumislinkkiä viimeistään tuntia ennen koulutuksen alkamisaikaa, ole yhteydessä sähköpostilla koulutus@yrittajat.fi.

Kysyttävää?
Lisätietoa saat sähköpostitse koulutus@yrittajat.fi tai puhelimitse 09 229 229 62.

Tämän tapahtuman tietosuoja-asioissa voit olla yhteydessä: Heidi Jäntti, heidi.jantti@yrittajat.fi