27.6.2016 klo 14:18
Tiedote

Suomen Yrittäjien Harri Hellstén selvittämään työttömyysturvajärjestelmän muutostarpeita

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström nimesi työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellsténin Suomen Yrittäjistä ja johtaja Maria Löfgrenin Akavasta selvittämään työttömyysturvajärjestelmän muutostarpeita palkkatyön ja perinteisen yrittäjyyden välimaastossa.

Työttömyysturvajärjestelmään valmistellaan muutoksia, joilla kannustetaan ihmisiä työllistämään itsensä, otetaan erilaiset työntekemisen muodot huomioon paremmin kuin nyt ja mahdollistetaan joustavat siirtymät yrittäjästä palkansaajaksi ja päinvastoin.

Tätä muutosta pohjustaa selvitys, jota tekemään oikeus- ja työministeri Jari Lindström on nimittänyt työmarkkina-asioiden päällikkö Harri Hellsténin Suomen Yrittäjistä ja johtaja Maria Löfgrenin Akavasta. Selvityshenkilöt tarkastelevat muun muassa itsensä työllistäjien mahdollisuutta työttömyysturvaan ja sekä yrittäjänä että palkansaajana tehdyn työn yhtäaikaista vakuuttamista työttömyyden varalle.

Itsenäinen työ palkkatyön ja perinteisen yrittäjyyden välimaastossa on lisääntynyt. Yksinyrittäjien määrä on noussut 2000-luvulla noin 50 000 henkilöllä. Työn tekijälle ja tilaajalle ei ole aina selvää, missä asemassa tehdyksi työ tulkitaan. Tällaisen työn tekeminen on voinut johtaa esimerkiksi ansioon suhteutetun työttömyyspäivärahan ulkopuolelle jäämiseen, kun työtä ei ole. Siksi työtä ei välttämättä ole kannattanut tehdä.

Selvityksen on oltava valmis joulukuun puolivälissä.