Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tiedote

Suomen Yrittäjät: Yrittäjiä tarvittaisiin työllisyyskokouksessa – 10 keinoa työllisyyden parantamiseen

Hallitus ei kutsunut pk-yritysten edustusta työllisyysneuvotteluihin. Suomen Yrittäjät osallistuu keskusteluun julkistamalla omat kasvuteesinsä työllisyyden parantamiseen.

Hallitus ja työmarkkinajärjestöjen johtajat kokoontuvat tänään keskustelemaan kilpailukykysopimuksesta ja työllisyyspaketista. 

– Miksi hallitus antaa työmarkkinajärjestöille monopolin työllisyysasioihin? Viime viikot on toistettu työllisyysasteen nostamisen olevan ykkösasia. Jos tätä todella halutaan, eikö silloin pitäisi kuulla myös niitä, jotka työpaikkoja voivat tarjota eli yrittäjiä? Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen kysyy. 

Lähes kaikki suomalaisyritykset ovat pieniä tai keskisuuria. Ne ovat luoneet uudet työpaikat viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana, ja niihin myös tulevat työpaikat syntyvät. Yli puolet Suomen työnantajayrityksistä on Suomen Yrittäjien jäseniä.

Hallituksen tavoite 110 000 uudesta työpaikasta ei ole täyttymässä. Velkaantuminen on edelleen nopeaa ja kasvu hyvin hidasta.  

– Nyt ei kannattaisi tehdä jatkokikyä vaan rakentaa työllisyysohjelmaa uudelta pohjalta, Mäkynen toteaa.


Suomen Yrittäjiltä 10 ehdotusta työllisyyden parantamiseksi ja investointien kiihdyttämiseksi

Suomen Yrittäjien mukaan työllisyyden parantamiseksi tarvitaan enemmän ja rohkeampia toimia kuin nyt on tiedossa. Yrittäjäjärjestön ehdottamassa uudistusohjelmassa on 10 keinoa työllisyyden parantamiseen ja investointien kiihdyttämiseen.

Yrittäjäliike ehdottaa paikallisen sopimisen edistämistä lakimuutoksin, pienyritysten irtisanomisten helpottamista, kunnianhimon lisäämistä sääntelyn järkeistämiseen ja koulutussopimuksen aikaistamista.

Yrittäjäjärjestö ehdottaa myös pääkaupunkiseudun asuntorakentamisen kiihdyttämistä sekä kilpailun ja markkinalähtöisyyden lisäämistä muun muassa varmistamalla hankintojen jakaminen sekä edellyttämällä, että Posti kilpailuttaa tuotantonsa.  

Veropolitiikassa Suomen Yrittäjät ehdottaa joustavaa investointi- ja toimintavarausta sekä tukee yrittäjävähennyksen ja maksuperusteisen arvonlisäverotuksen toteuttamista. Kasvuteeseissä yrittäjäjärjestö ehdottaa myös omistajavaihdoksia tukevia veromuutoksia ja pk-yritysten rahoituksen turvaamista muun muassa selvittämällä mahdollisuudet investointien rahoituksen korkotukeen.

Lisätietoja: 
Suomen Yrittäjien 10 kasvuteesiä

puheenjohtaja Jyrki Mäkynen, Suomen Yrittäjät, p. 0400 364 791,
toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, p. 040 504 1944,