16.9.2016 klo 10:02
Tiedote

Vauhtia yritystoimintaan ja työllisyyden edistämiseen

Työ- ja elinkeinotoimistot tukevat yrittäjyyttä monin tavoin. Niistä yhtenä syksyn 2016 aikana 11 alueella toteutettava valtakunnallinen KasvuStartti-tapahtumasarja. Tapahtumat ovat yrittäjien ja yrittäjyyskumppaneiden kohtauspaikkoja, joissa yritystoimintaa aloittavat ja jo toimivat yritykset voivat verkottua ja saada tietoa. Kiertue käynnistyy Oulusta 16.9. Suomen Yrittäjät on mukana kiertueella.

– Työelämän ja työmarkkinoiden murroksen johdosta yrittäjyyttä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan. Uudet työpaikat syntyvät nyt pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Alueelliset KasvuStartti-tapahtumat tarjoavat erinomaisia kohtauspaikkoja yrittäjyyden ja työllisyyden vauhdittamiseksi, toteavat elinkeinoministeri Olli Rehn ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström. Molemmat ministerit osallistuvat KasvuStartti-kiertueelle.

– Työmarkkinoiden ja työn tekemisen muutokset ovat haastamassa perinteistä palkkatyötä, jolloin yrittäjyys ja itsensä työllistäminen eri muodoissaan yleistyvät jatkossa. Hallitus selvittää, miten jatkossa voitaisiin ottaa huomioon paremmin erilaiset työnteon muodot sekä mahdollistaa joustavat siirtymät yrittäjästä palkansaajaksi ja päinvastoin, ministeri Lindström jatkaa. Hän on mukana Helsingissä 11.10. järjestettävässä KasvuStartti- tapahtumassa.

KasvuStartti-kiertue tarjoaa tietoa ja työkaluja yritystoiminnan aloittamisesta, rahoittamisesta, kasvattamisesta, kansainvälistymisestä, verotuksesta, työllistämisestä ja työttömyysturvasta.

– Hallituksen keväällä julkistama yrittäjyyspaketti sisältää useita uudistuksia, joilla poistetaan yrittäjyyden esteitä ja tuetaan eri kehitysvaiheissa olevia yrityksiä. Paketti pitää sisällään muun muassa ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottamisen, innovaatiosetelin käyttöönoton sekä ulkomaisten erityisosaajien rekrytoinnin sujuvoittamisen. Monia tärkeitä uudistuksia on lisäksi jo käytössä, kuten julkiseen kasvurahoitukseen koottu 600 miljoonan euron lisäpotti sekä kauppojen aukioloaikojen vapauttaminen, ministeri Rehn sanoo. Hän osallistuu KasvuStartti-tapahtumaan Mikkelissä 2.11.

KasvuStartti-tapahtumat täydentävät osaltaan yrittäjyys- ja työllisyyspaketin tavoitteita tukea kasvuyritysten liiketoimintaa ja kilpailukykyä sekä edistää työllisyyttä osaavan työvoiman tarjonnalla yrityksille.

ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksen (KEHA-keskus) kehittämisjohtaja Vesa Jouppila pitää ensisijaisen tärkeänä suunnata ja kehittää alueiden palveluja vastaamaan vahvemmin yritysten tarpeita.

– Yrittäjyyden tukeminen on tärkeää myös kasvun ja työllisyyden näkökulmasta; tulevaisuuden työpaikat syntyvät yhä useammin pk-yrityksiin. Erityisen tärkeää on varmistaa aloittavien yrittäjien palvelut ja huolehtia työvoiman uudistumisesta, kehittämisjohtaja Jouppila summaa.

Talouskasvu nojaa yrittäjyyteen. Tuoreen julkistetun Pk-yritysbarometrin mukaan puolet yrityksistä aikoo kasvaa.

– Olemme mukana KasvuStartissa kannustamassa pk-yrityksiä kasvuun ja maailmalle. Se on tärkeää paitsi yrityksille itselleen myös koko Suomelle, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

KasvuStartti -tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea. Tapahtumaketjun ensimmäinen lenkki käynnistyy Oulussa 16.9.

ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus) koordinoi valtakunnallisten KasvuStartti -tapahtumien järjestämistä.
Suomen Yrittäjät on yhteistyökumppanina tapahtumien järjestämisessä.