15.9.2016 klo 15:27
Tiedote

Yliopistoja suositellaan edistämään yritystoimintaa

Suomen Yrittäjät ja Suomen Yliopistot UNIFI ry tekivät ensimmäiset yrittäjyyssuositukset. Niillä tuetaan yliopistojen yrittäjyys- ja innovaatiotoiminnan kehittymistä.

– Suomen kilpailukyvylle on tärkeää, että yliopistojen huippuosaaminen on hyödynnettävissä myös pienissä yrityksissä, joihin suuri osa yksityisen puolen uusista työpaikoista tänä päivän syntyy, yrittäjyyssuositukset laatineen työryhmän puheenjohtaja, koulutusasioiden päällikkö Mika Tuuliainen Suomen Yrittäjistä toteaa.

Yrittäjyyssuosituksissa yliopistoja suositellaan muun muassa ottamaan yrittäjyys osaksi strategista johtajista, kehittämään yritystoimintaa ja tukemaan opiskelijoiden yrittäjämäistä toimintaa.

– Suomen menestyminen perustuu maailmanluokan osaamiseen ja tutkimukseen. Uudella tiedolla ja osaamisella tuotetaan kestävää kasvua ja hyvinvointia. Tässä yliopistoilla on merkittävä rooli. Jotta osaaminen ja uusin tieto saadaan hyödynnettyä, tarvitaan lisää yliopistopohjaista yrittäjyyttä, UNIFIn toiminnanjohtaja Leena Wahlfors.

– On hienoa, että yliopistot ovat tuottaneet yhteisen kehyksen yrittäjyyden edistämiseksi. Suositusten kautta on luontevaa tiivistää yhteistyötä yliopistojen ja Suomen Yrittäjien välillä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

UNIFIn yrittäjyyssuositukset valmisteltiin työryhmässä, jonka jäseninä toimivat koulutuspoliittinen sihteeri Tapio Heiskari Suomen ylioppilaskuntien liitosta, yliopistonlehtori Lenita Hietanen Lapin yliopistosta, asiantuntija Jarmo Kallunki UNIFI ry:stä, yliopiston opettaja Päivi Patja Jyväskylän yliopistosta, professori Timo Pihkala Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, vararehtori Matti Sarén Oulun yliopistosta ja johtaja Olli Vuola Aalto-yliopistosta, koulutusasioiden päällikkö Mika Tuuliainen Suomen Yrittäjät ry:stä ja toiminnanjohtaja Leena Wahlfors UNIFI ry:stä.

Lisätietoja:
Yliopistojen yrittäjyyssuositukset