30.11.2016 klo 08:02
Tiedote

Suomen Yrittäjät Slushissa: ​Startupit ja pk-yritykset tiiviimpään yhteistyöhön

Suomen Yrittäjät vahvistaa startup- ja pk-yrityksien keskinäistä sekä korkeakoulujen kanssa tekemää yhteistyötä. Tätä varten järjestö on avannut Talenttiverkosto.fi-palvelun, jota esitellään tänään alkavassa Slush-tapahtumassa. – Opiskelijoiden katse kohdistuu usein suuremman kokoluokan korporaatioihin. Pk-sektoria ei kannata sivuuttaa. Yhä useampi opiskelija työllistyy pk-yrityksiin tai perustaa sellaisen, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen muistuttaa.

Talenttiverkosto on yrittäjille, korkeakouluille sekä korkeasti koulutetuille ja opiskelijoille tarkoitettu innovaatio- ja rekrytointialusta, joka mahdollistaa nyt myös startup-yhtiökumppanien etsinnän. Verkostossa on jo 40 korkeakoulua, 6 000 opiskelijaa ja korkeakoulutettua ja 350 yritystä.

Yrittäjä löytää verkostosta työntekijän, harjoittelijan tai projektityöntekijän. Yliopisto tai ammattikorkeakoulu puolestaan tavoittaa yritykset, jotka haluavat opiskelijoiden työskentelevän projekteissaan ja joilla on tarjolla työmahdollisuuksia nuorille korkeakouluosaajille. Startup-kentällä yrittäjyydestä inspiroitunut voi hakeutua palvelun kautta kokeneemman yrittäjän oppiin tai muodostaa oman tiiminsä.

– Suuryrityksiin verrattuna pienet ja keskisuuret yritykset ovat monesti joustavampia ja dynaamisempia ja siten ketterämpiä kumppaneita, oli kyse sitten tuotteen pilotoinnista tai sen jakelusta laajemmalle asiakaskunnalle, Pentikäinen sanoo.

Vakiintuneempi pk-yritys saa startupilta käyttöönsä uutta osaamista ja terävää näkemystä, jotka auttavat yritystä sopeutumaan toimialaa kohtaaviin haasteisiin ja kääntämään ne mahdollisuuksiksi.

– Startup-yhteistyö on pk-yrittäjälle kiihdytyskaista, joka vauhdittaa uudistumista, parantaa kilpailukykyä ja avaa ovia uusille markkinoille ulkomaita myöten.

Uusi toiminnallisuus julkaistaan Sluhsissa

Talenttiverkosto.fi-palvelun Slushissa esiteltävän uuden ominaisuuden ansiosta yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat verkottua muihin yrittäjyydestä kiinnostuneisiin ja etsiä omiin startupeihin yhtiökumppaneita. Opiskelijat ja korkeakoulutetut voivat myös jatkossa etsiä yrittäjyyteen liittyviä työmahdollisuuksia.

– Mikään ei estä startup-yrittäjää tai -tiimiä loikkaamasta vakiintuneen pk-yrityksen puikkoihin. Päinvastoin konkariyrittäjien määrä on Suomessa jo sitä luokkaa, että varsin monella pk-firmalla on suoranainen pula yrityksen jatkajista järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä muistuttaa.

– Startup-talenttien asenne ja osaaminen yhdistettynä pk-yrityksen vakaaseen asemaan ja kehitysmahdollisuuksiin ovat herkullinen yhdistelmä. Näitä restartupeja soisikin markkinoille vielä enemmän, Mikkilä sanoo.

Pk-sektorin konkariyrittäjän verkostoista, johtamiskokemuksesta ja toimialatuntemuksesta riittää aloittelevalle startup-yrittäjälle ammennettavaa. Tarjolla voi olla myös kovaa pääomaa: moni startup-yhteistyötä tekevistä pk-yrittäjistä on mukana startupissa sijoittajana tai omistajana.

Suomen Yrittäjät löytää Slushista 30.11.–1.12. omalta osastoltaan, jossa järjestö esittelee Talenttiverkostoa sekä tarjoaa vieraille mahdollisuuden tulla kuvauttamaan itsensä tapahtuman parhaalla näköalapaikalla.

Lisätiedot:
www.talenttiverkosto.fi
toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, p. 040 504 1944, mikael.pentikainen@yrittajat.fi
järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä, p. 045 129 6791, joonas.mikkila@yrittajat.fi