25.4.2017 klo 23:09
Tiedote

Yrittäjät puoliväliriihestä: Työmarkkinareformien puute pettymys

Suomen Yrittäjät pettyi siihen, että hallitus jätti puoliväliriihessä käyttämättä mahdollisuuden työmarkkinareformeihin. Sen sijaan sairauspäivärahan omavastuuajan lyhennys ja panostus koulutukseen ja tutkimukseen ovat hyviä päätöksiä.

– Suurin ongelmamme on massatyöttömyys, joka ei näytä paranevan työmarkkinoiden valuvikojen vuoksi, vaikka kasvu kiihtyy. Siksi olisi tarvittu hallitusohjelman mukaisia työmarkkinauudistuksia, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Hallituksella oli historiallinen mahdollisuus, mutta rohkeus reformeihin ei riittänyt. Työmarkkinoiden valuviat hidastavat kasvua, kun työlle ei löydy tekijöitä.

Kannustinloukkujen purkamisessa hallitus teki Pentikäisen mukaan oikeansuuntaisia päätöksiä. Yrittäjien sairauspäivärahan omavastuuajan lyhentyminen sairastumispäivään on askel parempaan. Suomen Yrittäjät on ajanut asiaa vahvasti. Opetus- ja tutkimusrahojen lisäys on tervetullut.

– Niistä ei ole kuitenkaan kääntämään isoa työllisyyskuvaa, Pentikäinen sanoo.

– Nyt pitää toivoa, että jostain tulee ennusteita suurempi kasvu, joka auttaa julkisen talouden tasapainoon. Emme selviä tällä velkataakalla ikääntymisen kuluista ja talouskriisistä, joka joskus väistämättä tulee, hän sanoo.

– Terve talous on pienen kansakunnan paras turva ja korkea työllisyys eheyden tae. Niitä pitäisi tavoitella epävarmuuden aikoina kaikin keinoin eikä antaa periksi.
Suomen Yrittäjät kommentoi puoliväliriihen päätöksiä tarkemmin keskiviikkona.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, p. 040 504 1944, mikael.pentikainen@yrittajat.fi