Etsi

Tiedote

​Tyrväällä toteutetaan yrittäjyysopetusta taitavimmin

Vuoden parhaana yrittäjyysopetuskokeiluna palkittiin Sasky-koulutuskuntayhtymä Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen toteuttamana Yrittäjyyskasvatusta, oman elämän hallintaa, yhteisöllisyyttä ja menestystä -malli.

Tyrväällä opiskelijat tekevät oikeita asiakasprojekteja tiimeissä, ja heidät perehdytetään heti opintojensa alussa tiimioppimisen menetelmään.

Tärkein tavoite on, että opiskelijoiden elämänhallinnan taidot ja vuorovaikutustaidot parantuvat. Erilaisuuden hyväksyminen ja sen seurauksena luottamuksen lisääntyminen opiskelijoiden välillä on keskeistä oppilaitoksen toteuttamassa yrittäjyyskasvatuksessa.

Palkinto jaettiin Taitaja2017-tapahtumassa Helsingissä torstaina. 

Vuoden 2017 kilpailun teemana oli yhdessä, Suomi100-juhlavuoden hengessä. Tavoitteena on rohkaista toteuttamaan yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä toimintaa tukevia projekteja yhdessä opiskelijoiden, yrittäjien ja muiden verkostojen kanssa. Kilpailuun osallistuttiin blogilla. Osallistujia oli kaikkiaan kymmenen. Kilpailun järjesti Suomen Yrittäjät yhteistyössä Taitaja2017-kisan ja opiskelijajärjestöjen kanssa.

 

Yrittäjyyskisan voitto Jyväskylään 

Taitaja2017:ssa kilpaillaan myös yrittäjyyslajissa. Kisassa mittaa otti yrittäjyysideoissa ja -taidoissa kahdeksan kolmen hengen joukkuetta. Tänä vuonna tehtävänä oli kehittää palveluliiketoimintaideoita erityisesti aasialaisille matkailijoiden kohderyhmälle. Voiton veivät Serena Kirvesmäki, Jeremia Linjama ja Atte Permikangas Jyväskylän  ammattiopistosta ideallaan Katajanokka Loves You - Kickbike-ajelu Katajanokalla.


Lisätietoja:
johtaja Veli-Matti Lamppu, p. 050 344 2554, Suomen Yrittäjät,