19.9.2017 klo 14:04
Tiedote

Uskalla innostua – opettajille apua yrittäjyysosaamiseen

Miten opettaja voi edistää työssään yrittäjyyttä? Perinteiset yrittäjyystiedot ja -taidot eivät riitä, tarvitaan tietoa esimerkiksi yrittäjien ja yritysten henkilöstön osaamisen kehittämisestä.

Opettajaopiskelijat seurasivat ja haastattelivat yrittäjiä sekä pohtivat keinoja yrittäjyyden edistämiseksi työssään. Nämä keinot on koottu uuteen Uskalla innostua – opettajan opas yrittäjyysosaamiseen -oppaaseen, jonka Suomen Yrittäjät ja Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu julkaisevat Valtakunnallisilla Yrittäjyyskasvatuspäivillä Oulussa 20.9. Sen kirjoitti Heli Potinkara Haaga-Heliasta.

Oppaassa kuuluu vahvasti yrittäjien ääni.

– Opas avaa yrittäjyyden käsitettä, toimintaympäristöä sekä yrittäjyyttä tukevaa osaamista laaja-alaisesti. On tärkeä laajentaa näkökulmaa perinteisistä yrittäjyystiedoista, -taidoista ja -asenteesta yrittäjien ja yritysten henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja yritysten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tukemiseen, Veli-Matti Lamppu Suomen Yrittäjistä sanoo.

Julkaisu on suunnattu opettajaksi opiskeleville, opettajankouluttajille ja opettajille sekä muille yrittäjyyttä tukevan koulutuksen parissa työskenteleville.

Julkaisu on osa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -hanketta. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro lahjoitti miljoona euroa opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Kolmivuotinen hanke käynnistyi keväällä 2015. Se on tavoittanut noin 5800 opettajaa, lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opettajaa ja opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa.

Lisätietoja:

Uskalla innostua – opettajan opas yrittäjyysosaamiseen: www.yrittajat.fi/opettajanopas

Yrittäjyyskasvatuspäivät 20.-21.9.2017 Oulussa-

projektipäällikkö Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät, p. 040 582 2368, paivi.ojala@yrittajat.fi
yliopettaja Heli Potinkara, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu, heli.potinkara@haaga-helia.fi, 040 488 7405