Etsi

Tiedote

Maakunnan kasvupalvelujen onnistuminen mitataan käytännössä

– Palveluiden on muodostettava saumaton ketju maailmalta maakuntiin ja kuntiin sekä kunnista ja maakunnista maailmalle. Muuten uudistus on turha, Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko kommentoi kasvupalvelu-uudistusta.

Hallitusryhmät linjasivat tänään maakuntien kasvupalveluista eli yritys- ja työllisyyspalveluista. Hallituksen esitystä täsmennettiin ottamalla mukaan mahdollisuus allianssimalliin. Allianssimallilla kannustetaan toteuttamaan maakunnallisia yritys- ja työllisyyspalveluita sekä kunnallisia elinvoimapalveluita yhteistyössä maakunnan, kuntien ja yrittäjien ja yritysten kanssa.

Kuntien ja maakuntien välistä työnjakoa ja yhteistyön muotoja oli syytä täsmentää.

– Maakuntien elinvoimaisuuden vahvistamisessa tarvitaan yhteistyötä. Elinvoimapalvelut on kokonaisuus, jossa maakunta, kunnat, yritykset ja järjestöt muodostavat parhaimmillaan toimivan kokonaisuuden, Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko sanoo.

– Niissä maakunnissa, joissa malli otetaan käyttöön, on tärkeä huolehtia yritysten osaamisen ja kokemuksen hyödyntämisestä. Yrityskentän vireys ja työllisyyden kohentaminen ovat yhteistyötä. Maakunnan kasvupalvelujen onnistuminen mitataan käytännössä.

Maakunnan yrityspalvelujen resurssit varmistettava

Maakuntien yrityspalvelut tukevat parhaimmillaan uuden yritystoiminnan edistämisessä, yritysten kasvussa, uudistumisessa, omistajanvaihdoksissa ja kansainvälistymisessä sekä työllistämisessä.

Suomen Yrittäjien tavoitteena on, että uudet kasvupalveluiden markkinat toteutetaan asiakaslähtöisesti, kiinnittäen erityistä huomiota pienten yritysten palvelutarpeisiin.

– On varmistettava, että maakunnan elinkeino- ja yrityspalveluilla on riittävät resurssit ja palvelut ovat sujuvat ja toimivat, Mari Kokko sanoo.

–  Palveluiden on muodostettava saumaton ketju maailmalta maakuntiin ja kuntiin sekä kunnista ja maakunnista maailmalle. Muuten uudistus on turha.

Yrityspalveluiden toteutuksessa on keskeistä korostaa maakuntien roolia palveluiden järjestäjänä. Maakunnan rooli on olla mahdollistaja. Yrityksille taattava aito valinnanvapaus palvelutuottajan valintaan.

 

Lisätietoja: 

kenttäjohtaja Mari Kokko, Suomen Yrittäjät, 040 521 2124,