Etsi

Tiedote

”Menossa katteettomien lupausten kilpalaulanta” 

– Olen huolissani vaalilupauksista, joita monet puolueet ja ehdokkaat jakelevat vaalikampanjoissaan. Tuntuu, että realiteetit on unohdettu eikä haluta muistaa Suomen julkisen talouden todellista tilannetta, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.  

– Menossa on katteettomien lupausten kilpalaulanta.  On riskialtista, jos ihmisiä johdetaan harhaan ja luodaan vaikutelma, että meillä on varaa suuriin panostuksiin, Pentikäinen sanoo

Hän on keskiviikkona Vaasassa Yrittäjien Kasva Suomi -vaalikiertueella

– Valitettavasti todellisuus on tarua ankarampi. Julkinen sektorimme on yhä liian suuri suhteessa taloutemme kantokykyyn. 

Julkisia menoja pitää leikata, ei lisätä  

Pentikäisen mukaan julkisia menoja pitäisi leikata eikä lisätä. Eläke-, terveys- ja hoivamenot kasvavat lähivuosikymmeninä ilman uusia päätöksiä nykylainsäädännön perusteella ja ikärakenteen muutoksen vuoksi.  

– Siksi tarvitaan uusia sopeutustoimia, jotta julkisen talouden alijäämä ja velka eivät kasvaisi. Julkisyhteisöjen velka on Suomessa runsaat 135 miljardia euroa. 

 – Olemme jättämässä lapsillemme ankaran perinnön: kärsivän ilmaston, ylivelkaantuneen julkisen talouden, edelleen kovan työttömyyden ja heikkenevän väestörakenteen, hän muistuttaa. 

– Kasvu hidastuu ja seuraava lama on taas lähempänä. Käymme siihen raskaassa velkalastissa, jos emme pysty vähentämään menojamme.  

Veronkorotukset olisivat pois investoinneista ja uusista työpaikoista 

Pentikäisen mielestä veronkorotusten tie on tuhon tie, koska ankara verotus heikentää talouden toimeliaisuutta. Kova verotus leikkaa kasvun edellytyksiä. 

– Jotkut ovat esittämässä satojen miljoonien veronkorotuksia yrittäjille. Se on vaarallista puhetta. Veronkorotukset ovat pois investoinneista ja uusista työpaikoista. Talouden kestävä kasvu syntyy vain kasvavien ja riskiä ottavien yritysten ja yrittäjien kautta, hän toteaa. 

Yrittäjien Kasva Suomi -vaalikiertueen ohjelmassa Vaasassa oni yritysvierailuja ehdokkaiden kanssa, kansalaiskeskusteluja sekä vaalipaneeleita kirjastossa ja Vaasan ammattikorkeakoululla yhdessä opiskelijajärjestön kanssa. 

 

Lisätietoja:  

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, p. 040 504 1944 

Katso Kasva Suomi -bussikiertueen aikataulu täältä.

Lue Suomen Yrittäjien Kasva Suomi -vaalitavoitteet täältä