Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tiedote

Kansanedustajille nimikkoyrittäjät  –  viesti  suoraan yrittäjän  arjesta 

Kansanedustajille nimetään  omasta vaalipiiristä nimikkoyrittäjä, joka auttaa, kun kansanedustaja tarvitsee tietoa yrittäjyydestä. 

Suomen Yrittäjien ja sen aluejärjestöjen nimikkoyrittäjyyskonsepti tarjoaa  kansanedustajalle luontevan  yhteyden  yrittäjän arkeen.  Yrittäjä saa  puolestaa n ajantasaista tietoa yrittäjiä koskevasta päätöksenteosta.  Yhteydenpidon on tarkoitus kestää koko vaalikauden. 

– Nimikkoyrittäjän tehtävä on välittää kansanedustajalle konkreettista tietoa yrittäjän arjesta ja kertoa, mitä yrittäjyyden edistämiseksi kannattaisi tehdä,  kenttäjohtaja  Mari Kokko  Suomen Yrittäjistä kertoo.  

– On tärkeää, että yrittäjän ääni tulee kuulluksi suoraan kansanedustajalle ja että tapaamiset olisivat jatkuvia, vähintään muutaman kerran vuodessa,  nimikkoyrittäjä Mari Laaksonen sanoo. 

Nimikkoyrittäjä ja kansanedustaja voivat tavata esimerkiksi Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen  kansanedustajatapaamisissa . Yrittäjä voi  puolestaan  kutsua kansanedustajan kylään yritykseensä.  

– Yritysten menestyminen on koko vaalipiirin etu. Yrittäjät luovat työpaikkoja, verotuloja ja vireyttä, Mari Kokko muistuttaa. 

Suomen Yrittäjät  aloitti  nimikkoyrittäjäkonseptin vuonna 2015.  

– Yhteistyö on ollut usein hedelmällistä ja antoisaa  sek ä kansanedustajalle  että yrittäjälle, Kokko sanoo.   

Nimikkoyrittäjäkonsepti on jatkoa Suomen Yrittäjien Kasva Suomi -eduskuntavaalikampanjalle.  

 

Lisätietoja:
kenttäjohtaja Mari Kokko, Suomen Yrittäjät, p. 040 521 2124, mari.kokko @ yrittajat.fi
elinkeinopoliittinen asiantuntija Janika Tikkala, Suomen Yrittäjät, p. 046 9234386, janika.tikkala @ yrittajat.fi