Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tiedote

Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -koulutus finaaliin kansainvälisessä kilpailussa

Opettajien yrittäjyystietoutta parantava koulutus Osaavia opettajia - yrittäviä nuoria pääsi eurooppalaisen Innovation in Politics Awards -kilpailun finaaliin.  Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen iloitsee hankkeen menestyksestä kilpailussa. - Monelle nuorelle yrittäjyys on unelma ja tie toimeentuloon. Mitä enemmän opettajilla on tietoa yrittäjyydestä, taitoja yrittäjyysopetukseen sekä verkostoja yrittäjiin, sen parempi.

Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -valmennukset tarjoavat opettajille uutta osaamista, työkaluja ja verkostoja yrittäjyysopetuksen tueksi. 

– Perinteinen lähestymistapa opettajien täydennyskoulutuksissa on ollut tuottaa valmiita koulutuspaketteja. Osaavia opettajia - projektin koulutukset rakennetaan oppilaitosten tarpeista ja tavoitteista käsin. Näin on syntynyt kekseliäitä koulutusmenetelmiä, joita on otettu käyttöön hankkeen ulkopuolellakin, koulutuksen järjestävä projektipäällikkö Päivi Ojala Suomen Yrittäjistä kertoo.  

Opettajat ovat kuulleet yrittäjyystarinoita aloittavasta yrittäjästä kansainvälisiin menestystarinoihin.  Valmennuksissa on hyödynnetty esimerkiksi yrittäjävarjostusta, jossa opettaja seuraa yrittäjää työssään päivän ajan. Rehtorien mukaan koulutukset ovat antaneet lisää osaamista työelämän muutokseen, yrittäjyyteen ja liiketoimintaan sekä antaneet innostusta ja kipinää yrittäjyyskasvatukseen. 

Liikkeelle lahjoituksesta – kohta 10 000 opettajaa koulutettu

Suomen Yrittäjien johdon, lääkintöneuvos Sakari Alhopuron ja keskeisten suomalaisten koulutuspoliittisten toimijoiden kesken käydyistä keskusteluista syntyi ajatus laajasta opettajien valmennusohjelmasta.  Sakari Alhopuro antoi Suomen Yrittäjille lahjoituksen sen toteuttamiseksi. Hankkeen toteutuksen tukena on neuvottelukunta, jossa on korkean tason edustus opetusalan keskeisistä toimijoista, kuten Opetushallituksesta ja opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Projekti käynnistyi vuonna 2015 ja koulutuksiin on tähän mennessä osallistunut lähes 9000 henkilöä. Heistä noin 7200 on toisen ja korkea-asteen opettajia. Loput noin 1500 osallistujaa ovat opettajaksi opiskelevia ja opettajien kouluttajia. 

Innovation in Politics toimii 14 maassa, kilpailuun projekteja koko Euroopan neuvoston alueelta

Eurooppalaisessa Innovation in Politics Awards -kilpailussa palkitaan innovatiivisia yhteiskunnallisia hankkeita. Kilpailun avulla halutaan vahvistaa demokratiaa ja tukea eurooppalaisia arvoja. Palkittujen töiden tulee olla uraauurtavia ja innovatiivisia. Sen lisäksi arvioidaan, miten ne vahvistavat yhtenäisyyttä ja luottamusta yhteiskunnassa, osallistavat ihmisiä sekä ovat kestäviä ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia.

Kilpailuun ilmoitettiin yli 400 hanketta ja projektia koko Euroopan neuvoston alueelta. Kilpailutyöt arvioi 1100 Euroopan kansalaista syyskuussa. Berliinissä järjestetään 4.12. palkintogaala, jossa finalistit esittelevät projekteja Euroopan laajuiselle yleisölle ja parhaat palkitaan.

Kilpailun järjestää Innovation in Politics Institute (IPI). Se on Wienissä perustettu puolueista riippumaton organisaatio, joka toimii 14 Euroopan maassa. 

 

Lisätietoja

projektipäällikkö Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät, p. 040 582 2368, paivi.ojala @ yrittajat.fi

Kilpailuun voi tutustua kilpailun verkkosivuilla.   

Osaavia opettajia  yrittäviä nuoria -hankkeesta voi lukea lisää hankkeen verkkosivulta.