23.9.2020 klo 13:33
Tiedote

Kenestä Vuoden maahan muuttanut yrittäjä 2020?   

Suomen Yrittäjät etsii toista kertaa Vuoden maahan muuttanutta yrittäjää. Kilpailulla tuodaan esiin maahan muuttaneet yrittäjät ja heidän merkityksensä suomalaisessa yrityskentässä. Viime vuonna kisan voitti kokkolalainen hoiva-alan yrittäjä Faisa Egge.

– Haemme kilpailuun yrittäjiä, jotka kielimuurista ja erilaisesta liiketoimintaympäristöstä huolimatta ovat menestyneet ja kehittäneet omaa toimialaansa eteenpäin sekä osoittaneet poikkeuksellisen yrittäjämäistä asennetta, verkostopäällikkö Aicha Manai Suomen Yrittäjistä kertoo.

Ehdokkaat ovat innostavia esimerkkejä muille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille.

– Liiketoiminnan on oltava kannattavaa ja kasvua jo näköpiirissä. Yrittäjästä välittyy positiivinen suhtautuminen omaan juttuun ja yrittämiseen, Manai kertoo kriteereistä.

Kilpailu ratkeaa joulukuussa

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa englanniksi tai suomeksi 4.11. klo 23.59 mennessä. Palkitsemisen arvoisen yrittäjän voi ilmoittaa mukaan Vuoden maahan muuttanut yrittäjä 2020 -kilpailuun. Ehdotuksen voi tehdä täältä. Voittaja julkistetaan 9.12.2020 Business Unplugged verkkotapahtumassa.

Tuomaristo valitsee kolmesta finalistista voittajan, joka saa 5 000 euron rahapalkinnon työeläkeyhtiö Elolta.

– Viime vuoden kilpailu osoitti, että Suomessa on hienoja, erilaisia yrittäjätarinoita, markkinointijohtaja Joni Tikkanen Elolta sanoo.

– Toisaalta nämä tarinat osoittavat, että yrittäjien arki on täynnä monenlaisia vaikeuksia. Maahan muuttaneilla yrittäjillä hankaluuksia tuovat vielä erityisesti kielivaikeudet ja oikean tiedon löytäminen. Yrittäjyys vaatii suurta uskallusta. Maahan muuttaneissa yrittäjissä on inspiroivia esimerkkejä, joita haluamme tämän kilpailun kautta nostaa esille.

Ketä voi ehdottaa Vuoden maahan muuttanut yrittäjä 2020 -palkittavaksi?

Kilpailuun ehdotettavan maahan muuttaneen yrittäjän on täytettävä seuraavat ehdot:

  • Yrittäjä ei ole syntynyt Suomessa.
  • Yrittäjän äidinkieli ei ole suomi, ruotsi tai saame.
  • Yrittäjä ei voi olla Suomen Yrittäjien maahan muuttaneiden yrittäjien verkoston johtoryhmän jäsen.
  • Yrittäjä on perustanut yrityksen Suomeen.
  • Yrittäjän ja yrityksen tulee olla maineeltaan moitteeton.
  • Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa. Yrityksen ja yrittäjän tulee myös olla huolehtinut vero- ja muista lakisääteisistä velvoitteista sekä työnantajana että yrittäjänä.
  • Yrittäjän perustama yritys on toiminut vähintään 3 vuotta kilpailuvuoteen mennessä.
  • Kilpailuun voi ehdottaa yksinyrittäjän, yrittäjäkaksikon tai tiimin.

Lisätietoja:

Ehdota Vuoden maahan muuttanut yrittäjä 2020 -palkittavaa täällä.

verkostopäällikkö Aicha Manai, Suomen Yrittäjät, p. 044 555 3220, aicha.manai @ yrittajat.fi