Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tiedote

Douglas Castro on Vuoden nuori yrittäjä 2020

Efektilaiteyrittäjä Douglas Castro Darkglass Electronicsista Vuoden nuori yrittäjä 2020. Toiseksi kilpailussa ylsivät luontaistuotteiden tukkukauppaa pyörittävät Lasse ja Maria Jalkanen Rawmance Oy:sta Keski-Suomesta ja kolmanneksi leikki- ja liikuntapaikkojen kalustamisesta tunnettu Leikkiset Oy:n Tomi Mäkilä Forssasta.

Vuoden nuori yrittäjä palkittiin Suomen Yrittäjien liittokokouksessa 17.10.2020. 

Darkglass Electronics on löytänyt paikkansa maailmallaDouglas Castro, 33, tuli aikanaan Chilestä vaihto-oppilaaksi Suomeen. Nyt hänellä on kaksi menestyvää yritystä, Darkglass Electronics ja Neural DSP Technologies. 

Darkglass Electornics valmistaa bassopedaaleita sekä muita bassokitaraa varten suunniteltuja laitteita, kuten vahvistimia. Castro on nostanut suomalaisen erikoistuotteen kansainvälisille markkinoille ja löytänyt sopivan markkinaraon maailmalta. Asiakaskuntaan lukeutuu muun muassa sellaiset tunnetut nimet kuin Foo Fighters, Faith No More, Jamiroquai ja Paramore. Yhtiö on kasvanut viime vuosina ja työllistää 25 ihmistä. 

Tuomaristo oli erityisen vaikuttunut Castron hyvin haasteista ja kiehtovasta yrittäjätarinasta, vakuuttavista referensseistä, joihin lukeutui maailmankuuluja artisteja ja siitä, että yritys todella tähtää markkinajohtajuuteen maailman tasolla. 

Darkglass Electronics 

Perustettu: 2009
Perustaja ja toimitusjohtaja: Douglas Castro
Kotipaikka: Helsinki
Toimialue: Pääalueet USA, Japani, EU-maat ja Iso-Britannia
Työntekijöitä: 25
Liikevaihto: Liikevaihto: 4,7 miljoonaa euroa
Liikevoitto: 598 000 euroa

Katso video Darkglass Electronicsista

Lasse ja Maria Jalkasen Foodin-brändi kasvattaa eettistä ruokakulttuuria 

Lasse, 31, ja Maria, 27, Jalkasen Rawmance-yritys tuo maahan ja valmistaa luomuelintarvikkeita ja superfoodeja Foodin-brändin alla.

Tavoite on kasvattaa ruokakulttuuria, jossa keskeistä on kestävästi ja eettisesti tuotettu aito ja puhdas ruoka. He näkevät sen sijoituksena, jossa kaikki voittavat: asiakas, viljelijät ja ympäristö. Foodin satsaa jatkuvaan tuotekehitykseen, josta esimerkkinä uudenlaiset kollageeniproteiinipatukat. Jalkasille valmistui juuri uusi tehdas, mikä antaa lisää mahdollisuuksia panostaa omaan tuotantoon ja tuotekehitykseen.

Tuomaristo kehui mielenkiintoista yrittäjätarinaa, jossa on vahva arvopohja ja intohimo. Jalkaset ovat investoineet vahvasti kotimaiseen tuotantoon ja menestyneet toimialalla, jolla on merkittäviä kansainvälisiä toimijoita. On esimerkillistä, että yrittäjäpariskunta on tarkka siitä, että he tuntevat koko tuotantoketjun. 

Foodin / Rawmance Oy  

Perustettu: 2011
Perustaja ja toimitusjohtaja: Lasse Jalkanen 
Kotipaikka: Yrityksen virallinen kotipaikka on Laukaa, uusi tehdas sijaitsee Vaajakoskella
Toimialue: Päämarkkina Suomessa, jonkin verran myyntiä Eurooppaan ja Aasiaan
Työntekijöitä: 50 
Liikevaihto: 7,8 miljoonaa euroa
Liikevoitto: 514 000 euroa Katso video Foodin/Rawmancesta

Tomi Mäkilän LeikkiSet on merkittävä toimija leikki- ja liikuntapaikkojen kalustamisessa 

LeikkiSetin Toimitusjohtaja Tomi Mäkilä, 32, haluaa tiiminsä kanssa uudistaa tavan, jolla Suomessa leikki- ja liikuntapaikkoja toteutetaan. Tekoälyä hyödyntämällä LeikkiSet kerää leikki- ja liikunta-alueiden käytöstä tietoa, jota pystytään hyödyntämään alueiden kehittämisessä. Joustavilla kalusteratkaisuilla taas ylläpidetään leikki- ja liikuntapaikan aktiivista käyttöä uudistamalla laitekantaa helposti ja kustannustehokkaasti. 

Yrityksen visio on olla markkinajohtaja Suomessa ja Suomen paras työpaikka. LeikkiSetillä on töissä 16 leikki- ja liikuntakalustamisen ammattilaista ja välillisesti se työllistää paljon enemmän alihankintaa hyödyntäen.   

Tuomaristo oli vaikuttunut Tomin tekemisen meiningistä ja kovista tavoitteista tulevaisuuden suhteen. LeikkiSetissä nähtiin paljon potentiaalia ja esimerkillistä ennakointikykyä. 

LeikkiSet Oy

Perustettu: 2011
Toimitusjohtaja: Tomi Mäkilä 
Kotipaikka: Forssa
Toimialue: Suomi, jatkossa pohjoismaat
Työntekijöitä: 16
Liikevaihto: 3 313 000 euroa
Liikevoitto: 78 000 euroa

Katso video LeikkiSetistä.

Voittajalle 20 000 euroa, finalisteille mentori

Vuoden nuori yrittäjä palkittiin 20 000 eurolla, toisen sijan saaja 7 000 eurolla ja kolmannen sijaan saaja 3 000 eurolla. Palkintorahat mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Palkintoraatiin kuuluivat viime vuoden voittaja, konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas, yrittäjä Siva Parlar Vöner Oy:stä, Yksityisyrittäjäin säätiön Sam Nieminen, Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja Nina Rasola sekä Nuorten Yrittäjien verkoston puheenjohtaja Jenni Parpala.   


Kuvat: Tapio Auvinen