Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Tiedote

Yrittäjä, varaudu näihin muutoksiin vuonna 2021

Vuodenvaihteessa tapahtuu taas muutoksia, jotka vaikuttavat yrityksiin.

Arvonlisäveron alaraja nousee

Arvonlisäveron alaraja nousee 10 000 eurosta 15 000 euroon vuoden 2021 alusta. Rajan nosto on ollut Suomen Yrittäjien tavoite. Nosto auttaa aloittavia ja aivan pieniä yrityksiä.

Verokannustin henkilöstön sitouttamiseen

Listaamattomat osakeyhtiöt saavat tehdä henkilöstölle osakeannin, josta ei muodostu henkilöstölle verotettavaa ansiotuloa, jos arvo ei alita yhtiön osakkeelle lasketun yhtiön nettovarallisuuteen perustuvaa matemaattista arvoa. Uudistus tulee voimaan vuoden 2021 alusta. Muutos auttaa listaamattomia yrityksiä sitouttamaan henkilökuntaa yrityksen kasvattamiseen: henkilöstö saa edun, kun yrityksen arvo kasvaa.

Sakon muuntorangaistus palaa rikoslakiin 

Kauppaan kohdistuvat myymälävarkauksien ja näpistysten määrät ovat kasvaneet viime vuosina. Varkaushävikin kokonaiskustannukset kaupoille ovat noin 550 miljoonaa euroa vuodessa. Siksi Suomen Yrittäjät ja Kaupan liitto vaativat yhdessä sakon muuntorangaistuksen palauttamista rikoslakiin. Laki on tulossa voimaan vuoden 2021 alussa.  

Energiatuet pk-yrityksille suotuisemmaksi

Teollisuuden sähkövero alennetaan vuoden 2021 alusta EU:n minimiin. Samalla poistetaan asteittain teollisuuden energiaveron palautusjärjestelmä. Suomen Yrittäjät vaikutti keskeisesti verotuen poistoon, koska palautusjärjestelmä on syrjinyt pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja suosinut fossiilisia polttoaineita. Palautusjärjestelmän poisto ja teollisuuden sähköveron alentaminen hyödyttävät teollisuuden pk-yrityksiä sekä puhtaampien teknologioiden ja polttoaineiden alalla toimivia yrittäjiä. 

Muutoksia verotukseen ja maksuihin

Vuodenvaihde tuo erilaisia verotuksen muutoksia kuin myös muutoksia työnantajamaksuihin. Kokosimme tähän tärkeimpiä asioita ja linkkejä lisätietoihin. Tutustu niihin tarkemmin tästä