Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Rohkeasti kansainvälistymään

Rohkeasti kansainvälistymään

Maamme on pieni ja näin myös markkinamme. Onneksi yhä useampi yrittäjä tähtää startistaan alkaen myös kansainvälisille markkinoille. Kun mahdollisten palvelun tai tuotteen ostajien määrä on noin tuhat kertainen kotimaahan verrattuna, tämä on helppo ymmärtää. Tunnistan ympäristössäni runsaasti pienten ja keskisuurten yritysten rohkeutta ja uutta halua kansainvälistymiseen. Kerron muutamista tuoreista kokemuksistani.

Sain runsaat kaksi viikkoa sitten Uudenmaan Yrittäjien vieraaksi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen. Ministerin toiveena oli, että lounaallamme on mukana muutama kansainvälistynyt yrittäjä, jolla on pieni tai keskisuuri yritys. Tilaisuus oli erittäin kiinnostava, tietoa jaettiin useaan suuntaan. Kuulimme muun muassa mahdollisuuksista osallistua ministerien vetämille vienninedistämismatkoille ja toisaalta yrittäjien käytännön kokemuksista kansainvälistymisestään. Varmasti kaikki osallistujat oppivat uutta.

Seuraavana aamuna järjestimme kansainvälistymisaamiaisen, jolla alustaja kertoi Baltian maiden kulttuurieroista, yrittäjien toimintamahdollisuuksista näissä maissa, lainsäädännöstä jne. Liki kaksikymmentä paikallista yrittäjää oli verkottumassa kertoen omasta toiminnastaan, oppimassa uutta sekä luomassa uusia bisneskontakteja, joilla lähteä maailmalle.

Porvoossa alkaa juuri TID Business Forum, joka on uusi seminaari Suomessa painottuen kansainvälistymiseen ja yrittäjyyteen. Tilaisuuteen on tulossa liki 200 osallistujaa. Maksullisen seminaarin lisäksi yrittäjille tarjotaan maksuton seminaaripäivä, jossa voi saada osaamista ja tukea yrityksensä kehittämiseen.

Juuri luin Facebook-päivityksestä, miten yrittäjäystäväni hakee Berliinistä kumppania, jonka tiloihin pääsisi alivuokralaiseksi. Hän saa välittömästi monta vastausta! Tässä on todellista matalan kynnyksen verkottumista.

Suomi tarvitsee tiimihenkeä kansainvälistymiseen. Suomessa pk-yritysten kansainvälistyminen on jäljessä monia muita maita, mutta paljon myönteisiä merkkejä on nähtävissä. Ollaan rohkeita, autetaan toisiamme ja menestytään yhdessä kansakuntana. Rohkeasti kansainvälistymään, askel kerrallaan.

 

Petri Graeffe
toimitusjohtaja
Uudenmaan Yrittäjät
Petri Graeffe