Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Joenrinne Films - Eero Joenrinne

Tavoitteena tunteen välittäminen

– Olen aina tiennyt, että joskus minusta tulee yrittäjä, vihtiläinen Eero Joenrinne tokaisee. Hän kertoo olleensa nuoremman lapsensa kanssa hoitovapaalla, kun tutuilta alkoi tippua mainosalan hommia. Kun laskutettavia töitä kertyi, oli tehtävä jotain.
– Puimme vaimon kanssa yrittäjäksi ryhtymistä monelta kantilta. Totesimme, että mainostoimiston voisi perustaa hyvin matalalla kynnyksellä, sillä kalustoa pystyi lainaamaan ja vuokraamaan, eikä isoja investointeja tarvinnut tehdä.

Eero kertoo, että asiakkaita tuli ja töitä oli paljon, vaikka hän markkinoinut toimintaansa juuri yhtään.
– Päivät olivat monipuolisia, mutta tuntui vaikealta tehdä kaikkea: taittoa, verkkosivuja, videokuvausta. En oikein tiennyt, millä sanoilla kuvailisin firmani toimintaa. En osannut muotoilla sitä lausetta, joka monella yrityksellä on nettisivuilla heti kansikuvan alla.

Yritys haki identiteettiään, kunnes Eero uskaltautui tekemään päätöksen videoihin keskittymisestä. Hänen mukaansa päätös mietitytti, sillä se oli toiminimen perustamisen jälkeen suurin hyppy syvään veteen. Hän kävi juttelemassa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keukessa, jossa yritysneuvoja puhui keskittymisen puolesta. Eero sanoo rohkaistuneensa siitä, että oli oikeilla jäljillä.
– Sen jälkeen on ollut huomattavasti helpompaa.

Asiakkaat tulevat somen kautta

Videotuotantojaan Eero esittelee sosiaalisessa mediassa. Hän tuottaa sisältöä eri kanaviin silloinkin, kun kuvauksia ei ole.
– Facebookissa pitää tapahtua koko ajan. Myös Instagram on tosi tärkeä, sillä sen kautta tulee jatkuvasti kyselyjä ja uusia asiakkaita.

Eeron mukaan niin sanotut yritysvideot ovat vähän aikansa eläneitä. Tämän päivän sana on somevideo – mainosvideon ja itse kuvatun välimuoto. Videolla ei tarvitse näyttää kaikkea, mitä yritys tai yhteisö tekee, vaan sillä pitää tuoda esiin se fiilis, jota halutaan välittää. Joenrinne Filmsin slogan onkin: välitämme tunnetta.

Suuri ponnistus Eerolle ja hänen yhteistyökumppaneilleen ovat olleet Vihdin kunnan tilaamat harrastus- ja kulttuurivideot sekä Vihdin lukion esittelyvideo. Niiden parissa on vierähtänyt lähes vuosi. Vihdin kunnan uudistetun brändin kanssa samaan aikaan julkaistua harrastusvideota on kehuttu kovasti.

– On ollut kiva huomata, kuinka oma ammattitaito on kasvanut ja kamera taipuu omaan visioon. En vaihtaisi tätä työtä mihinkään, tykkään olla yrittäjä. Onnistumisen hetkiä tulee paljon. Negatiivisin puoli on se, etteivät projektit jakaannu tasaisesti. Heinäkuu on aina hiljainen, ja sen jälkeen kestää, että pääsee taas tekemään ja laskuttamaan. Toisaalta loppuvuosi on aina vauhdikas.

 

Vapaa-aika kuluu perheen parissa

Eero kertoo, että videotuotanto tyydyttää hänen luovuutensa siinä määrin, että aiemmin ahkera valokuvaaja ei enää kanna kameraa joka paikassa mukanaan, sillä kamera kädessä hän tuntee olevansa työmoodissa. Musiikkiharrastuskin on muuttanut muotoaan, sillä Eero pystyy toteuttamaan luovuutta nyt työnsä kautta.

– Tykkään viettää aikaa perheen parissa, ja vapaa-aika meneekin lasten ehdoilla. Metsään kun pääsee perheen kanssa, se on parasta! Pojan kanssa olemme alkaneet harrastaa myös kalastusta, Eero summaa.

Joenrinne Films
Eero Joenrinne
03100 Nummela
0400 744 947

www.joenrinnefilms.fi

 

Teksti:
Anni Laitinen
www.konttuuri.fi
2017

Anni Laitinen