Etsi

Yrittäjä, joko tarjoat verkko-opetusta?

Päiväkotilapsille opetetaan koodaamista, alakoululaisille ostetaan tabletteja ja yläkoululaiset tallentavat kouluaineitaan pilveen. Korkeakouluissa virtuaaliset kurssit ja etäopiskelumahdollisuudet lisääntyvät. Digitaalisuus on valloittamassa myös opetusalan.

Verkko-opetus ei kuitenkaan ole oppilaitosten yksinoikeus. Jos olet asiantuntija, kouluttaja, valmentaja: nyt olisi sinunkin hyvä herätä ja tehdä ”pedaloikka”. Paketoi osaamisesi verkkokurssiksi!

Asiantuntemusta voi tarjota verkossa esimerkiksi reaaliaikaisten webinaarien tai nauhoitteiden muodossa. Joissain tapauksissa mobiiliapplikaatio tai -peli voi olla se oikea ratkaisu.

E-oppiminen on suosittua muun muassa siksi, että kurssit voi yleensä suorittaa koska tahansa ja missä tahansa. Tämä tarkoittaa sitä, että verkon kautta voit luoda uusia asiakassuhteita ihmisiin tai yrityksiin, jotka eivät etäisyyksien tai epäsopivien palveluaikojen takia muuten sinun palveluitasi käyttäisi.
Yhtäkkiä jopa ulkomaat ja kansainvälistyminen ovat vain muutaman klikkauksen päässä.

Verkko-opetuksen ansiosta myöskään yrittäjän ei tarvitse matkustaa aina eri paikkaan kouluttamaan samoja, rutiininomaisia juttuja. Perustarjonta kannattaa tarjota verkossa, ja tästä saatu ajallinen ja taloudellinen hyöty panostaa tuottavampaan työhön.

Verkkokurssin tekeminen vaatii tietenkin hieman aikaa ja vaivaa, mutta sen jälkeen kurssia voi myydä aina vain uusille asiakkaille ilman lisätyötä. Liikunta-alalla tämä on jo ymmärretty, minkä voi huomata aina vain lisääntyvästä nettivalmennustarjonnasta.

Yksi edelläkävijä Suomessa on nettijoogapalvelu Yogaia, joka tarjoaa jooga- ja kehonhuoltotunteja ainoastaan netin yli. Kertamaksulla pääsee kirjautumaan palveluun, joka tuo joogaopettajan omaan olohuoneeseesi tai vaikka mökkilaiturin nokkaan. Kuukausimaksua vastaan saat käydä niin monella tunnilla kuin haluat. Studiot ja opettajat sijaitsevat Helsingissä, Berliinissä, Lontoossa ja Hong Kongissa, mutta sinä voit osallistua opetukseen missä päin maailmaa tahansa. Voit olla mukana livetunnilla ja päättää, näkeekö ohjaaja sinut, vai vain sinä hänet. Voit puhua ohjaajan kanssa tai laittaa hänelle chatissä viestin. Jos missaat jonkin tunnin, voit katsoa sen nauhalta koska vain.

Yrittäjä, mikä voisi olla se palvelu, jota sinä voisit tarjota verkossa?

ANNIKA KOSKELA

Digitalisti, Elisa Oyj

Tässä blogissa kirjoittavat Uudenmaan Yrittäjien kumppanit.

Vierailija

Kirjoittajat kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä asioista.