Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Paranna kuntaasi!

Paranna kuntaasi!

Kuntavaalit lähestyvät ja ehdokaslistat täyttyvät vauhdilla. Ehdokkaat ilmoitetaan vaalilautakunnille helmikuun loppuun mennessä ja vaalit ovat noin kahden kuukauden päästä 9.4. Oletko harkinnut ehdokkuutta? Jos aihe kiinnostaa, suosittelen olemaan yhteydessä puolueisiin, joiden vaalitavoitteet ovat arvojesi ja tavoitteidesi mukaiset. Valinnanvaraa lienee kaikille. Kunnan päätöksenteossa vaikutetaan meidän kaikkien hyvinvointiin ja asiat ovat kiinnostavia. Osallistumalla voit parantaa oman kuntasi asioita.

Yrittäjäjärjestö toivoo ehdokkaiksi mahdollisimman paljon yrittäjiä, kaikkiin puolueisiin. Yrittäjät tietävät, miten tiukassa raha voi olla markkinoilla. Taloudellinen realismi ja asiakasnäkökulman korostaminen ovat heidän vahvuuksiaan. Jotta Suomen työttömyyttä saadaan taitettua, tarvitsemme yksityisen sektorin työpaikkoja, julkinen sektori on jo vähintään riittävän suuri. Käytännössä viimeisten vuosien aikana uudet lisätyöpaikat ovat syntyneet pk-yrityksiin, jotka eivät siirrä toimintaansa ulkomaille. Kuntien kannattaakin kehittää pk-yritysten toimintaympäristöä. Menestyvät yritykset sekä työllistävät että luovat uusia palveluja kaikille asukkaille. Kunnat tulevat kilpailemaan entistä enemmän yrityksistä houkuttelevina toimintaympäristöinä.

Mutta jokainen päättäjä voi toimia yrittäjyysmyönteisesti, vaikka ei olisikaan yrittäjä. Nostan esiin kolme tärkeää asiaa. Uusi hankintalaki antaa entistä enemmän mahdollisuuksia tarjota paikallisille toimijoille mahdollisuus osallistua kunnan hankintoihin. Ripeä kaavoitus ja lupatoiminta houkuttelevat investointeja. Ja kuntien ei tule lähteä kilpailemaan yksityisen sektorin kanssa uusille markkinoille subventoiden toimintaa verorahoin. Kuntien tehtävänä on luoda puitteet, joissa yritysten on hyvä toimia.

Ovat henkilökohtaiset tavoitteesi mitkä tahansa, kannustan toimimaan aktiivisesti kuntavaaleissa. Lähde ehdokkaaksi, toimi jonkun ehdokkaan tukijoukoissa tai nostata keskustelua tärkeistä aiheista. Demokratia toimii, kun meillä on vastuullisia päättäjiä ja asiallista keskustelua. Oma kuntasi hyötyy aktiivisista kuntalaisista.

 
Petri Graeffe
toimitusjohtaja
Uudenmaan Yrittäjät

 

 

 

Petri Graeffe