Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vitamiinia kasvuun

Vaikuttaa siltä, että vihdoin myös Suomen taloudessa tapahtuu paljon positiivista ja talouden mallikasta kasvua ennustetaan tulevillekin vuosille. Myös asiakkaillamme tuntuu olevan nyt paljon uusia suunnitelmia ja hyvä näin – pyörät pyörivät!

Finnveran rahoitus on tarkoitettu ”vitamiiniksi” ja haluamme olla mahdollistamassa investointeihin, yrityskauppoihin, kaupanrahoitukseen ja uusien yritysten perustamiseen liittyvien rahoitustarpeiden kattamisen yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Roolimme on toimia mahdollistajana hyviksi ja kannattaviksi arvioiduissa hankkeissa ja uskon, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme erinomaisia ratkaisuja, joille ei tarvitse asettaa kattavaa vastavakuutta.  

On ilahduttavaa, että sekä kasvavien että kansainvälistyvien yritysten osuus rahoitustoiminnastamme on jatkuvasti kasvava, ollen nyt jo 40 prosenttia. Olemme mukana rahoittamassa 35 % voimakkaasti kasvua hakevista yrityksistä ja 30 % kansainvälistyviä yrityksiä. Rahoitusta haetaan nyt myös aiempaa enemmän investointeihin.

Kuluvana vuonna nostamme erityisesti pk-yritysten vientikaupan rahoitustarpeiden kattamisen sekä osaamisen korkealle prioriteetille tekemisessämme. Tilanne on usein se, että asiakkaamme ei voi voittaa kauppaa itselleen, jos kaupankäynnissä ei hyödynnetä rahoitusosaamista ja toisaalta asiakkaan omat riskit voidaan tehokkaasti suojata kaupanrahoitusinstrumentein. Haastammekin usein asiakkailtamme kysymällä: ”Tiedättekö, tarjoavatko kilpailijanne asiakkaillenne maksuaikaa?” tai ”Kenellä teidän yrityksessä on lupa tehdä kaupankäynnissä luottotappioita?”  

Myös vahva panostuksemme yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten mahdollistajana jatkuu. Viime vuonna olimme kumppaniemme kanssa rahoittamassa n. 1 000 yrityskauppaa ja sukupolvenvaihdosta. Vaikuttaa siltä, että sukupolvenvaihdosten osalta usein esiin tulevat myytit ostajan/jatkajan löytymisen hankaluudesta tai rahoituksen järjestymisen vaikeudesta ovat ylimitoitettuja. Hyvällä yhteistyöllä näihin tuntuu löytyvän ratkaisut.

Muutama vuosi sitten pohdimme, miten pystymme kohdistamaan rahoituksemme paremmin kasvavien yritysten tarpeisiin ja vaikuttamaan mahdollisimman positiivisesti Suomen tulevaisuuteen. Päätimme tuolloin aloittaa aktiivisen myyntityön yrityksille, jotka itse haluavat kasvaa. Yhteistyössä kumppaniemme kanssa pystymme tarjoamaan paljon, mutta onnistumisemme mitataan lopulta ainoastaan asiakkaidemme menestyksen kautta.

Finnveran Etelä-Suomen alue kattaa Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Uudenmaan rahoitustoiminnan.

Alueella toimii 15 rahoituksen ammattilaista. Haluamme kaikki olla mukana mahdollistamassa hankkeita, joilla parannetaan suomalaisten yritysten kasvua, kilpailukykyä sekä kansainvälistymistä.

Jos meistä ei ole vielä kuulunut, niin otathan reippaasti yhteyttä – kerromme lisää!!

Aurinkoista kevättä ja työniloa kaikille!

Markus Laakkonen

Aluejohtaja, Finnvera Oyj

Tässä blogissa kirjoittavat Uudenmaan Yrittäjien kumppanit.

Markus Laakkonen