Etsi

Elämäntaitovalmennus Mine Oy - Annele Aarni-Wiklund

Haastateltavana:
Annele Aarni-Wiklund
Elämäntaitovalmennus Mine Oy
p. 040 5522 764

www.mine.fi

 

Tyytyväiset asiakkaat ovat valmentajan tärkein verkosto

Keravalainen Annele Aarni-Wiklund sai nähdä jo lapsuus- ja nuoruusvuosinaan läheltä, mitä yrittäjyys on. Äiti pyöritti isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä teollisuusompelimoa, isällä oli metallialan yritys. Vanhempien yrittäjyyttä seuratessa mieleen hiipi ajatus, ettei yrittäjyys tunnu omalla kohdalla mielekkäältä vaihtoehdolta.

- Yrittäjyydessä näytti olevan niin kovin paljon työtä. Isä saattoi iltakaudet istua tilikirjojen kanssa, Aarni-Wiklund muistelee.

Mutta vannomatta paras. Nyt Annelella on ollut jo kuusi vuotta oma yritys, elämäntaito- ja työelämävalmennusta tarjoava Elämäntaitovalmennus Mine Oy.

Oma yrittäjäpolku löytyi pikku hiljaa useiden palkkatyössä vietettyjen vuosien jälkeen. Niistä kahdeksan viimeisintä vuotta ennen yrittäjäksi ryhtymistä kuluivat akavalaisen ammattijärjestön tehtävissä. Työ tarjosi näköalapaikan suomalaisen työelämän kipukohtiin.

- Meillä on hyvät työehtosopimukset, mutta siitä huolimatta iso osa ihmisistä voi työssään huonosti. Se mitä ammattijärjestöt pystyvät näissä tilanteissa tarjoamaan, ei yksinkertaisesti riitä. Lopetin työssäni ja hain vuoden verran uutta suuntaa. Sen jälkeen aloitin life coachin eli elämäntaitovalmentajan opinnot.

 

Suositus tuo uusia asiakkaita

Opintojen jälkeen yrittäjyys oli luonteva tapa jatkaa uraa, sillä elämäntaitovalmentajille ei juurikaan ole Suomessa palkkatyötä tarjolla. Myöhemmin Annele on täydentänyt osaamistaan kouluttautumalla myös NLP-ohjaajaksi ja -kouluttajaksi.

- Tarjoan valmennuksia yksityishenkilöille, yrityksille ja oppilaitoksille ja huolehdin myös muutamien urheilijoiden henkisestä valmennuksesta. Tärkeintä työssäni on mahdollisuus auttaa ihmisiä voimaan paremmin omassa elämässään.

Annele ei ole joutunut kovin paljon markkinoimaan palveluitaan. Uudet asiakkaat löytävät tiensä Annelen luokse aikaisempien asiakkaiden suosituksen perustella.

- Asiakkaat ovat tärkein verkostoni, Annele sanoo.

 

Koko ajan uutta oppimassa

Annele Aarni-Wiklundilla on halu opiskella jotakin uutta koko ajan. Hän sai äskettäin päätökseen yrittäjille suunnatun sosiaalisen median koulutuksen. Annele on somen käytössä jo varsin kokenut, sillä aikaisempia kursseja on käytynä kaksi.

- Tämä kertoo paljon tavastani suhtautua asioihin. Sukellan aina täysillä kaikkeen mitä teen.

Yrittäjyydessä Annele arvostaa ennen kaikkea vapautta ja mahdollisuutta tehdä samanaikaisesti monenlaisia asioita. Valmennustyönsä ohella Annele valmistelee parhaillaan ensimmäistä kirjaansa. Intensiiviset kirjoituspäivät venyvät välillä kymmenen tunnin mittaisiksi.

- Kirjoitan romaania esikoiskirjailijoiden hautomossa. Olen itsekin intohimoinen lukija ja Korson kirjaston superlainaaja. Luen paljon sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjoja. Lukeminen on vastapainoa työlle, mutta samalla se aktivoi omaa ajattelua.

 

Muiden taakkoja ei voi kantaa

Annele kertoo, että ihmiset hakeutuvat elämäntaidon valmentajan vastaanotolle monista eri syistä. Taustalla voi olla vaikeita tilanteita työ- tai yksityiselämässä, tai halu oppia ymmärtämään ja tuntemaan itseään ja tunteitaan paremmin.

- Valmentajana en ota muiden taakkoja kannettavakseni, vaan autan ihmisiä selviytymään niistä. Teen itsekin samoja mielenharjoituksia, joita opetan asiakkailleni, jotta jaksan paremmin työssäni ja omassa elämässäni.

Annele haluaa yrittäjänä tehdä parhaalla mahdollisella tavalla kaiken, mihin ryhtyy. Mine Oy:n osaaminen lepää yrittäjän omilla harteilla, eikä ajankohtaisena tavoitteena ole työntekijöiden palkkaaminen.

- Työntekijän palkkaamisen sijaan verkostoissani voi olla muita pienyrittäjiä. Uskon pienyrittäjyyden ja itsensä työllistämisen lisääntymiseen, sillä tavat tehdä työtä ovat muuttumassa. Entistä useampi työllistää itsensä tekemällä töitä useille eri tahoille. Tällaisen yrittäjyyden mahdollisuuksia olisi lisättävä ja tuettava kaikin mahdollisin keinoin, Annele toteaa.

 

Teksti ja kuvat: Krista Korpela-Kosonen

Viestintä Nutrimedia (www.nutrimedia.fi)

Vierailija

Kirjoittajat kirjoittavat ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä asioista.