Etusivu > Uudenmaan Yrittäjät > Uusimaa > Yrittajan Kasvot

Etsi

Alarto Pia

Tätä nykyä inkoolainen Pia Alarto on kokenut sen, minkä moni muukin tämän päivän työelämässä; loppuun palamisen. Vuonna 2007 diagnosoitu vakava työuupumus johti elämän uuteen suuntaan. Maalle muuton ja vuoden toipumisen jälkeen Alarto haluaa jakaa kokemuksiaan muiden kanssa. Hänen yrityksensä Babysteps Consulting tähtää hyvinvoinnin ja onnellisuuden lisäämiseen työ- ja yksityiselämässä. Hän tietää, että muutos on aloitettava usein hyvin pienin askelin. Kokemusasiantuntijaksi kouluttautumisen jälkeen vuonna 2012 hän perusti yrityksensä, jonka puitteissa hyödyntää myös suoraan aiemmin hankittua työkokemusta. Hän toimi kuluttajatuotteiden myynti- ja markkinointiorganisaatiossa, jossa hän teki myös toimintaan liittyviä it-töitä.

Stressi hallintaan

Babystepsin fokuksessa on stressinhallinta. Tärkeintä on tunnistaa pahimmat stressin aiheuttajat.
- Ei ole mahdollistä elää täysin stressittä, mutta voimme oppia elämään sen kanssa ja tunnistamaan tilanteita, jolloin stressi menee yli äyräiden. Pieni stressi voi olla porkkana, joka saa meidät toimimaan tehokkaammin, mutta meidän on vältettävä pitkittynyttä stressiä, joka syö energiavarojamme.
Jotkut meistä toki myös nauttivat stressaavasta elämäntyylistä.
- Olennaista on, että elät sitä elämää, jota sinä haluat elää, Alarto toteaa.

Alarto luennoi, konsultoi ja vetää kursseja hyvinvoinnin ja onnellisuuden lisäämiseksi työ- ja yksityiselämässä. Babysteps-koulutuksissa selviää mm. se, miten pienin askelin voi vapautua käyttäytymisestä, joka voisi johtaa vahingolliseen stressiin ja uupumukseen. Kurssilla saa myös työkaluja terveellisempään tapaan työskennellä. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan itseään.
- Itse tiesin pitkään, että jotain oli pielessä, mutta en halunnut myöntää sitä, Alarto kertoo omasta työuupumuksestaan.

Kehitystyötä ja harrastuksia

Valtotieteen maisteri Pia Alarto tiesi jo sairastumisensa alkuvaiheessa tulevansa hyödyntämään kokemusta muiden auttamiseksi. Itse yrittäjyys tarjoaa hänelle tarpeellisen vapauden ja vallan omaan ajankäyttöön. Hänelle tärkeää on nimenomaan kokemusasiantuntijuus ja sen kehittäminen. Hän on ollut mukana mm. perustamassa kokemusasiantuntijoiden omaa yhdistystä. Vertaistuki on käytössä monilla eri alueilla.

Asiakkaat Alarto on löytänyt yhteistyökuvioiden ja kontaktien kautta. Työt ovat tuoneet lisää töitä, kuten usein käy. Nettisivutkin ovat asiakkaita houkutelleet. Järjestöpuoli on tarjonnut työsarkaa. Itse kokemusasiantuntijuudella on kosketuspintaa kuntasektoriin mm. mielenterveystyön kautta.

Pia Alarton toipumisjaksoon liittyy myös koiran hankkiminen. Koirista onkin tullut myös rakas harrastus. Alarto harrastaa vesipelastusta ja arkitottelevaisuutta koiran kanssa ja on Action Dogs ry:n varapuheenjohtaja.

 

Teksti: Heli Tiensuu

www.evenbetter.fi 2014

Kaikki yrittäjätarinat voit lukea täältä


 

Babysteps Consulting
Pia Alarto
Mäntykorventie 12
10210 Inkoo
Puh. 050 511 0033

www.babysteps.fi

Myös koiran hankkiminen auttoi uupumuksesta ylipääsyssä. Koirasta on tullut rakas harrastus.

[[{"fid":"55312","view_mode":"wysiwyg","type":"media"}]]

Pia Alarto koulutustilanteessa
Kuva: Katja Minkkinen.