Noponen Anne | Yrittajat.fi

Etsi

Noponen Anne

Anne Noponen jätti työn myymäläpäällikkönä ja teki harrastuksesta työn - hän ryhtyi saippuantekijäksi ja -kauppiaaksi. Kukapa olisi uskonut, että toreja ja markkinoita kiertävä saippuakauppias voisi oikeasti tehdä bisnestä. Että saippuat vietäisiin käsistä? Saippuapaletti on yrittäjänsä näköinen yritys.
 
Anne Noponen on tyytyväinen. Hän rakastaa työtä, jossa saa kierrellä ja tavata ihmisiä. Hänellä on selkeästi torikauppiaalta vaadittavaa karismaa ja sosiaalisuutta. Toreilla ja turuilla kiertelyn vastapainona on saippuoiden valmistus kotona työhuoneella - yksin. Näin homma tasapainottuu mukavasti.
 
Saippuaharrastus lähti liikkeelle omista iho-ongelmista. Vaikeasti atooppiselle iholle oli vaikea löytää oikeanlaista saippuaa. Niinpä Anne alkoi kiertää erilaisia saippuantekokursseja eri puolilla Uuttamaata. Googlaamalla löytyi aika ajoin jostain suunnasta lyhytkurssi, joita hän kävi useita. Syntyi ensimmäinen oma saippuaresepti. Kunnes asiat etenivät niin pitkälle, että hän päätti jättää päivätyönsä ja siirtyä saippuoiden pariin. Saippuamuotit alkoivat täyttyä. Glyseriiniä sisältävään saippuavalikoimaan tuli lisää tuoksuja: sitruunaa, ruusua, laventelia, kookosta, persikkaa, melonia… tuoksuja on koossa kymmenen, ja tuotekehitys jatkuu.
 
Starttiraha oli aloittavalla yrittäjälle tärkeä apu, vaikka myynti ensimmäisenä vuonna positiivisesti yllättikin. Ensimmäisenä kesänä saippuoita piti tehdä yötä myöten - joskus yöunet jäivät kokonaan. Kiirettä jatkui syksyyn, kunnes marraskuussa hiljeni. Joulukuun alussa alkoikin sitten taas uusi sesonki.
- Tämä on mukavan vaihtelevaa ja yllätyksellistä. Olen työhullu, joten tämä sopii minulle, Anne nauraa.
Hänelle merkityksellistä on nimenomaan se, että pääsee henkilökohtaisesti esittelemään tuotteita ja kertomaan niistä. Laadukkaat raaka-aineet ja hyvä palvelu, Anne kiteyttää yrityksen ideologiaa.
 
Aamuyön tunteina auto starttaa kohti toreja ja markkinoita, joilla usein on syytä olla paikalla viiden maissa aamulla - paikan saadakseen. Reviirikseen Anne määrittelee noin 200 kilometrin säteen, koska haluaa yöpymään kotiin perheen luokse. Joissakin paikoissa hän myy säännöllisesti, muuten kiertelee. Keravan torilla Annen voi bongata kerran viikossa. Muita vakiopaikkoja ovat mm. Myyrmäen ja Hakunilan torit. Myös Lahden ja Hämeenlinnan kuukausimarkkinoilla hän käy säännöllisesti.
 
- Minut otettiin kauppiaspiireissä tosi hyvin vastaan. Olen saanut vinkkejä ja ohjeita. Joka paikassa minne menen, on jo tuttuja, Anne kertoo. Kauppiaspiirit eivät alueella ole kovin laajat, mutta kesällä myyjämäärä lisääntyy. Markkinoilla ja messuilla on mukava vaihtaa kuulumisia. Hintahaitari kojupaikalle on aika laaja, ja varsinkin messuilla mukana olo vaatii enemmän myyntiä.
 
Tällä hetkellä Anne haluaa myydä saippuansa juuri näin. Yksi jälleenmyyjä myy jonkin verran tuotteita, ja joihinkin yrityslahjoihin on saippuoita mennyt, mutta torimyynti on toistaiseksi se antoisin juttu.
- En ole edes miettinyt esim. nettikauppaa. Ainakaan vielä, hän toteaa.
Hän on löytänyt itselleen homman, jota saa tehdä isolla sydämellä.

 

Teksti:
Heli Tiensuu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Saippuapaletti
Anne Noponen
puh. 050 3679742
 
 
Saippuapaletin yrittäjä Anne Noponen on tyytyväinen ratkaisuunsa ryhtyä saippuakauppiaaksi.

 
Saippuapaletin koju on yhden naisen pystytettävissä ja purettavissa.
 
Saippuat ovat korkealaatuisia ja
käsityönä tehty. Ne sopivat myös ongelmaihoisille.