Etusivu > Uudenmaan Yrittäjät > Uusimaa > Yrittajyyskasvatus

Etsi

Emergency banner

Y-tube -kuvauskilpailu 2019

Y-tube -kilpailun ohjeet 2019

Linkki kilpailun videoon

Viestintä ja markkinointi kuuluvat kiinteästi yritystoimintaan. Uudenmaan Yrittäjät kutsuu nuoria tekijöitä näyttämään osaamistaan ja opettelemaan lisää Y-tube -videokilpailussa.

Esitä sanomasi houkuttelevasti ja purevasti! Kerää ryhmä tekijöitä, roolita, suunnittele, käsikirjoita, kuvaa ja viimeistele. Parhaat videot ja yleisön suosikit palkitaan hyvillä palkinnoilla!

Löytyyhän ryhmänne jäseniltä ongelmanratkaisukykyä, puhtia tarttua toimeen ja viedä homma purkkiin saakka?

Opettaja: tehkää video yhdessä koulussa. Videon voi linkittää niin eri oppiaineisiin kuin yrittäjyyskasvatukseen. Palkintosummasta saa pientä pesämunaa vaikkapa luokkaretkikassaan.

 

Kilpailun teema vuonna 2019: Kestäviä juttuja

Kestävä kehitys on tätä päivää, jotta ympäristömme on elinkelpoinen tulevaisuudessa. Kestävä kehitys on mahdollisuus nuorille ja mahdollisuus yrityksille. Mikä on sinun kestävän kehityksen juttusi? Kerro se meille videolla ja innosta muut mukaan!

 

Sarjat

Yläkouluikäiset ja alakouluikäiset ryhmät. Ryhmän vähimmäiskoko on kolme (3) henkilöä. Ryhmät voivat olla koululuokkia tai vapaamuotoisia kaveriporukoita tai harrastusryhmiä. Sarja määrittyy ryhmän vanhimman jäsenen kouluasteen mukaan. Ryhmillä tulee olla erikseen täysi-ikäinen vastuuhenkilö, joka voi olla esimerkiksi opettaja tai kilpailijan huoltaja.   

 

Aikataulu

Kilpailuaikaa on 3.11.2019 saakka. Lue ohjeet tarkkaan ja lähetä videosi piilotettu linkki, yhteystietosi sekä kuvaus työn tekemisestä Uudenmaan Yrittäjille osoitteeseen viimeistään määräpäivänä.

 

Ohjeet työlle

Käsikirjoittakaa ja kuvatkaa video, jonka pituus on enintään 59 sekuntia. Videon tyylilaji on vapaa. Huolehdi, että sisältö vastaa annettua teemaan ja että videossa käytettävässä materiaalissa on tekijänoikeusasiat ja kuvausluvat kunnossa. Huomioi myös lainmukaisuus, YouTuben ja muiden yleisten sosiaalisen median kanavien yhteisösäännöt ja hyvän maun rajat. Videon tulee olla aiemmin julkaisematon.

Videossa esiintyviltä henkilöiltä tulee olla kuvaamiseen lupa, alaikäisiltä tulee olla lupa vanhemmilta/huoltajilta Lisätietoja tekijänoikeudesta: www.tekijanoikeus.fi

 

Käyttöoikeudet

Kilpailuun lähetettyjen videoiden tekijänoikeudet säilyvät videon tekijöillä. Uudenmaan Yrittäjille siirtyy käyttöoikeus esittää kilpailuun osallistuneet videot sen omilla kanavilla.

 

Töiden toimitus ja kilpailun eteneminen

Taltio työ mp4-luettavaan muotoon. Lataa videosi YouTubeen piilotettuna ja toimita linkki UY:lle . Laadi lisäksi lyhyt selostus työstä, jossa kerrotaan työryhmän jäsenten tiedot ja rooli sekä tiivistelmä työvaiheista.

Tuomaristo valitsee ylä- ja alakoululaisten sarjoista viisi (5) parasta kilpailuun osallistunutta videota. Nämä pyydetään toimittamaan Uudenmaan Yrittäjille erikseen ja julkaistaan Uudenmaan Yrittäjien kanavilla.

 

Tuomariston palkitsemiskriteerit

Videon

  • kiinnostavuus
  • selkeys sanomassa
  • kaupallinen/myyvä kulma
  • tekninen toteutustyö noudattaa annettua teemaa ja muuta ohjeistusta

 

Palkitseminen

Palkitaan sarjojen parhaat. Ensimmäinen palkitseminen UY:n syyskokouksessa 27.11.2019.

 

Palkintosummat

Paras video, yläkoulut: 700 euroa
Paras video, alakoulut: 500 euroa

 

Lisätietoja kilpailusta: Uudenmaan Yrittäjät Sanna Sassi,

 

Y-tube -kilpailun säännöt

 

Y-tube on Uudenmaan Yrittäjien järjestämä videokilpailu peruskouluikäisille lapsi- ja nuorisoryhmille. Sen tarkoitus on luoda mahdollisuus ja kannustaa lapsia, nuoria ja kouluja viestintä-, markkinointi- ja yrittäjyysosaamisen kartuttamiseen.

Kilpailua voidaan hyödyntää kouluissa. Kilpailuvideon tekemisen voi linkittää niin eri oppiaineisiin kuin yrittäjyyskasvatukseen. Palkintosummaa kannustetaan käyttämään koko luokan yhteiseen tekemiseen.

Kilpailulle valitaan vuosittain vaihtuma teema. Ensimmäisenä vuonna (2019) kilpailun teema on Kestävä kehitys.

 

Sarjat

Y-tube -kilpailu käydään yläkouluikäisten ja alakouluikäisten sarjoissa. Ryhmän vähimmäiskoko on kolme (3) henkilöä. Ryhmät voivat olla koululuokkia tai vapaamuotoisia kaveriporukoita tai harrastusryhmiä. Sarja määrittyy ryhmän vanhimman jäsenen kouluasteen mukaan. Ryhmillä tulee olla erikseen täysi-ikäinen vastuuhenkilö, joka voi olla esimerkiksi opettaja tai kilpailijan huoltaja.  

Aikataulu

Kilpailu käydään syksyllä. Kilpailun tarkka ajankohta määritetään vuosittain.

Ohjeet kilpailutöille

Kilpailutöihin annetaan vuosittain tarkemmat ohjeet. Ohjeissa huomioidaan videoiden pituus, tyyli ja julkaisukanavat.  Ohjeissa muistutetaan tekijänoikeusasioista ja kuvausluvista sekä muista videoihin ja niiden julkaisuun liittyvistä asioista. Lisäksi ryhmiltä pyydetään lyhyt selostus työstä, jossa kerrotaan työryhmän jäsenten tiedot ja rooli sekä tiivistelmä työvaiheista.

Kilpailutöiden käyttöoikeudet

Kilpailuun lähetettyjen videoiden tekijänoikeudet säilyvät videon tekijöillä. Uudenmaan Yrittäjille siirtyy käyttöoikeus esittää kilpailuun osallistuneet videot sen omilla kanavilla.

Tuomaristotyö

Uudenmaan Yrittäjien hallitus vahvistaa kilpailulle työryhmän ja tuomariston vuosittain. Työryhmä ja tuomaristo voivat koostua osin tai kokonaan samoista henkilöistä. Työryhmä valmistelee kilpailun tarkemmat ohjeet ja teeman.

Tuomaristo valitsee ylä- ja alakoululaisten sarjoista viisi (5) parasta kilpailuun osallistunutta videota.

Tuomariston palkitsemiskriteerit

Videon

  • kiinnostavuus
  • selkeys sanomassa
  • kaupallinen/myyvä kulma
  • tekninen toteutustyö noudattaa annettua teemaa ja muuta ohjeistusta

Palkitseminen

Palkitaan sarjojen parhaat. Ensimmäinen palkitseminen UY:n syyskokouksessa 27.11.2019.

Palkintosummat

Paras video, yläkoulut: 700 euroa
Paras video, alakoulut: 500 euroa