Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vesa Kuisma on Vuoden 2016 nuori yrittäjä Uudellamaalla

Vesa Kuisma, 34, palkittiin Uudenmaan Yrittäjien Vuoden 2016 nuorena yrittäjänä 6.4.2016. Hänen yrityksensä Klaukkalan Pörssi Oy on sähköisten kodinkoneiden vähittäiskauppa Nurmijärven Klaukkalassa.  Kuisma jatkaa isänsä yritystä, joka on perustettu vuonna 1982.

Klaukkalan Pörssi luottaa palveluun

Vesa Kuisma on ollut liikkeen toiminnassa mukana nuoresta asti. Hän ehti käväistä vieraalla töissä, mutta päätyi pian takaisin silloiseen Klaukkalan Mustaan Pörssiin töihin. Samalla tehtiin suunnitelmat sukupolvenvaihdoksesta ja vetovastuulliseksi kauppiaaksi ryhtymisestä.

- Yrittäjyydessä tykkään siitä että voi vaikuttaa siihen, miten asioita tehdään. Kauppiaana toimimista oppii parhaiten käytännössä ja uutta voi oppia edelleen, Kuisma kertoo.

Klaukkalan Pörssi Oy on aina ollut palveleva kodinelektroniikka- ja kodinkonekauppa. Viime vuosina Vesa Kuisman vetämänä se on vahvistanut asemaansa lisäämällä palvelua entisestään.

- Tarkoitus on ettei asiakkaan tarvitse kuin tilata ja maksaa, kaikki muu hoituu yrityksen toimesta.

Hyvä palvelu alkaa tarkkaan asiakaslähtöisesti harkitusta valikoimasta. Myyjät kartoittavat asiakkaan tarpeet ja hakevat hänelle sopivinta tuotetta. Laitteet toimitetaan, asennetaan ja käyttöopastetaan asiakkaan toivoman aikataulun mukaisesti ja lähtiessä viedään vanhat laitteet ja pakkausjätteet.

- Kaikki toiminnot toteutetaan oman henkilöstön voimin, jotta laadun ja toiminnot voi määritellä tarkkaan itse. Vastaavia palveluita tuottavaa kodinkonekauppaa on vaikea Etelä-Suomesta löytää, Kuisma sanoo.

Talous pysyy kunnossa tavoitteellisuudella, ennakoinnilla ja tilanneherkkyydellä 

Kodintekniikkakauppa on ollut Suomessa myllerryksessä viimeisen kolmen vuoden aikana. Klaukkalan Pörssissä kuunnellaan toimintaympäristön muutoksia herkällä korvalla ja pyritään löytämään toimiva ratkaisu muuttuvissa tilanteissa. Esimerkiksi pysäköinti- ja liikennepulmiin on haettu ratkaisua helpottamalla asiointia henkilökohtaisen myyjän avulla, asiointi onnistuu vaikka puhelimitse laadusta tinkimättä. Ketjutoiminnan muutoksista on selvitty hyvän, pitkäjänteisen yhteistyön avulla ja pitämällä omat tavoitteet kirkkaina. Klaukkalan Pörssi toimii nyt ketjuista itsenäisenä myymälänä.

- Tilanne on mielenkiintoinen. Yksin olemme vähän liian pieni toimija globaalissa maailmassa, Vesa Kuisma sanoo.

Yritys on vakavarainen ja rakentanut kokonaisuuden useamman tukijalan varaan. Valikoimia on täydennetty, yrityksen omaa kulurakennetta on tarkasteltu ja hieman täsmennetty.

Menestyksen salaisuus on ajantasaisuus ja briljantti henkilökunta

Hyvän palvelun taustalla on kiinnostus omaan alaan. Klaukkalan Pörssi on mukana uutuuksissa sekä itse luomassa uutta.

- Yrityksen ehdottomasti merkittävin voima on henkilöstössä. Ilman tätä porukkaa yritys olisi vain seinät ja tavaroita. Henkilöstö muodostaa kaiken sen tärkeimmän seinien sisälle ja myös ulkopuolelle. Ammattitaito ja osaaminen, asiakaslähtöinen ajattelu, henkilökohtainen palvelu, yrityksen sielu, intohimo - kaikki tämä ja paljon muuta on täysin henkilökunnan ansiota.

- Iso kiitos kuuluu myös kaikille asiakkaillemme, heidän takiahan me tätä teemme, Kuisma sanoo.

Lisätietoja:

yrittäjä Vesa Kuisma, p. 0400 425 635

puheenjohtaja Juhani Hyry, Uudenmaan Yrittäjät, p.040 556 7146