Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Uudenmaan Yrittäjien yrittäjyyskasvatusstipendit opettajille Raaseporissa ja Hangossa

Uudenmaan Yrittäjien työvaliokunta on päättänyt myöntää tämän vuoden yrittäjyyskasvatusstipendit kahdelle ruotsinkieliselle historian ja yhteiskuntaopin opettajalle, hankolaiselle Lena Holmströmille ja raaseporilaiselle Petra Blomqvistille.

Uudenmaan Yrittäjien yrittäjyyskasvatusstipendit opettajille Raaseporissa ja Hangossa

Uudenmaan Yrittäjien työvaliokunta on päättänyt myöntää tämän vuoden yrittäjyyskasvatusstipendit kahdelle ruotsinkieliselle historian ja yhteiskuntaopin opettajalle,  hankolaiselle Lena Holmströmille ja raaseporilaiselle Petra Blomqvistille.

Uudenmaan Yrittäjien työvaliokunta päätyi palkitsemaan hyviä tuloksia yrittäjyyskasvatuksessa aikaansaaneet konkarin ja noviisin.

Petra Blomqvist toimii filosofian, historian ja yhteiskuntaopin opettaja Ekenäs Gymnasiumissa, Raaseporissa. Hän loi alle vuodessa yrittäjyyskurssin, jonka tulokset olivat loistavat. Nuori Yrittäjyys –konseptilla toimivalta kurssilta neljästä hyvin toimineesta NY-yrityksestä kaksi pääsi Vuosi yrittäjänä -ohjelman semifinaaliin, ja semifinaalissa ”paras tuote”-sarjan voittanut JEFF Productions pääsi finaaliin. Kurssi on kokonaisuudessaan saanut erittäin positiivista palautetta kaikilta osallistujilta.

Yrittäjyyskurssin yhteydessä oppilaat sitoivat yhteyksiä Ruotsin Strängnäsissä sijaitsevaan Europaskolan-koulun nuoriin yrittäjiin. Kurssin myötä oppilaat myös loivat hyviä yhteyksiä paikallisiin yrittäjiin Raaseporissa.

Suuret kiitokset kuluu näin ollen myös niille yrittäjille jotka toimivat oppilaittemme mentoreina, Blomqvist sanoo.

Lena Holmström toimii historian ja yhteiskuntaopin lehtorina Hangö gymnasiumissa ja Hangö grundskolassa (högstadiet). Hän opettaa yläkoulussa valinnaisena aineena kaupallisia aineita ja on mm. kirjoittanut elokuussa voimaan astuneen opetussuunnitelman kaupallisten aineiden osuuden. Lukiossa hän opettaa pakollista talouskurssia. Näihin molempiin sisältyy yrittäjyys. Lisäksi hän toimii tutoroivana opettajana lukion oppilaskunnalle. Lena Holmström pyrkii käytännönläheisellä tavalla tutustuttamaan oppilaat yrittämiseen arkisena työnä, yrityksen perustamiseen ja yrittäjänä toimimisen perusasioihin.

          Oppilaille on hyvä luoda uskoa omaan tekemiseensä ja tulevaisuuteen, Holmström sanoo.

 

Lisätietoja:

Petra Blomqvist, , p. 050 586 7230

Lena Holmström, , p. 040 761 2418

Kati Liikanen, Uudenmaan Yrittäjät, , p. 050 370 3257