Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Vuoden uusmaalaiset yritykset palkittiin; kolme menestystarinaa

Kaupan ja palvelun alan sarjassa palkittiin lohjalainen Kuljetusliike Markus Hänninen, joka on pärjännyt ansiokkaasti logistiikka-alan kovassa kilpailussa. Puutarha-alan ja urbaanin ruokahuollon edelläkävijä Robbes Lilla Trädgård Lapinjärveltä vei voiton tuotannollisten yritysten sarjassa. Startup-sarjan parhaaksi valittiin Nyhtökaura-tuotteella huikean menestyksen tehnyt Gold&Green Foods Helsingistä.

Vuoden uusmaalaiset yritykset julkistettiin torstaina 24. marraskuuta Uudenmaan liiton vuosittaisessa kuntapäättäjien tapahtumassa, Maakuntaparlamentissa. Maakuntahallituksen puheenjohtaja Outi Mäkelä ja palkintoraadin puheenjohtaja Sarianne Reinikkala Helsingin Yrittäjistä luovuttivat palkinnot.

– Uusimaa on Suomen vahvin yrittäjyysalue, ja tässä meillä on kolme upeata esimerkkiä menestyksen takana. On todella ihailtavaa, kuinka uutta luovia ja eteenpäin pyrkiviä tämänvuotiset palkitut yrittäjämme ovat, Mäkelä kiitteli.

Kaupan ja palvelujen sarja: Yhden miehen pajasta monialaiseksi työllistäjäksi

Alun perin kuljetus- maanrakennusalalla aloittanut Kuljetusliike Markus Hänninen on kehittynyt kymmenessä vuodessa monialaiseksi yritykseksi ja merkittäväksi työllistäjäksi Lohjalla. Autojen ja koneiden parista toimintaa on laajennettu talonrakennuksen ja kiinteistöjen kunnossapidon puolelle sekä korjaamo- ja koneistustöihin.

Palkintoraati arvostaa erityisesti yrityksen menestystä kovassa kilpailussa ja logistiikka-alan murroksessa sekä ennakkoluulotonta heittäytymistä uusien haasteiden pariin. Yritys on tehnyt suuria investointeja ja niiden myötä pystynyt palkkaamaan yhä enemmän työvoimaa ja työllistämään myös muita yrityksiä.

Tuotannollinen sarja: Kansainvälinen kasvuyritys sai alkunsa puutarhaunelmasta

Robbes Lilla Trädgård syntyi pienestä puutarhaunelmasta. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, Lapinjärvellä toimii merkittävä kansainvälinen puutarha-alan kasvuyritys, jonka tuotevalikoima on laaja ja tuotantomenetelmät alan huippua. Yritys viljele ilman kemiallisia torjunta-aineita ja investoi kasvatusteknologian kehitystyöhön. Se vie myös viljelyosaamista ulkomaille.

Palkintoraati kiittää yrityksen ansiokasta tuote- ja teknologiakehitystyötä, josta on vielä lupa odottaa lisää tuloksia, sekä edelläkävijyyttä urbaanissa ruokahuollossa. Yritys on paitsi puutarha-alan innovatiivinen toimija, myös vahva työllistäjä alueellaan.

Startup-sarja: Nyhtökauran menestystarina on vasta alussa

Gold&Green on hieno esimerkki startup-yrityksen menestystarinasta. Yrityksen kehittämä kasviperäinen proteiiniyhdistelmä Nyhtökaura nousi nopeasti hittituotteeksi ja valtaa nyt kansainvälisiä markkinoita. Suomalainen superfood valmistetaan kaurasta, härkäpavusta ja herneestä ja se toimii eläinproteiinin vaihtoehtona. Täysin kasviperäinen tuote haastaa koostumuksellaan jauhelihan.

Palkintoraati ylistää yrityksen liiketoiminnan huikeata kasvua, globaalia otetta ja ennen kaikkea mullistavaa keksintöä ja tuoteideaa. Kasvuyritys on paitsi kehittänyt uuden teknologian, myös ennätysajassa pystyttänyt tuotantolaitoksen Järvenpäähän. Yrityksellä on hienot kasvu- ja vientinäkymät, ja edelleen mahdollisuuksia tuotekehitykseen.

Yritysvalinnoilla yli 20 vuoden perinteet

Uudenmaan liitto yhteistyökumppaneineen kannustaa yrittäjyyteen palkitsemalla vuosittain menestyneet yritykset.  Perinteisesti on valittu kaupan tai palvelualan yritys sekä tuotannollinen yritys. Tänä vuonna palkinto jaettiin myös startup-sarjassa. Vuoden yritykset on palkittu vuodesta 1993 lähtien.

Uusmaalaiset voivat ehdottaa menestyneitä yrityksiä syksyisin Uudenmaan liiton verkkosivuilla. Päätökset palkittavista tekee asiantuntijaraati, jossa ovat Uudenmaan liiton lisäksi edustettuina ELY-keskus sekä alueen yrittäjäjärjestöt ja kauppakamari. Raadin puheenjohtaja oli tänä vuonna Sarianne Reinikkala, joka toimii Helsingin Yrittäjien puheenjohtajana.  

Raati painottaa valinnassaan yrityksen liikeidean omaperäisyyttä, hallittua ja kannattavaa kasvua sekä yrityksen vaikutusta seudun työllisyyteen ja tuote- ja palvelutarjontaan. Ansioiksi lasketaan myös aktiivinen toiminta yrittäjyyden ja yrittäjien yhteistyön edistämisessä.


Palkitut yritykset:

Gold&Green Foods, Maija Itkonen, puh. 044 059 3313
http://www.goldandgreenfoods.com

Kuljetusliike Markus Hänninen, puh. 044 570 9944
http://www.kuljetusliikemarkushanninen.fi

Robbes Lilla Trädgård, Robert Jordas, puh. 040 552 6442
http://www.robbes.fi


Lisätietoja Uudenmaan liitossa:

Elinkeinopäällikkö Lauri Kuukasjärvi, puh. 044 090 9272