Etsi

Yrittäjyys

Apua kansainvälistymiseen

Uudenmaan Yrittäjät auttaa, kannustaa ja verkostoi kansainvälistymisestä kiinnostuneita yrittäjiä. Tervetuloa tilaisuuksiimme ja käyttämään palvelujamme.

Tutustu Viroon

Uudenmaan Yrittäjät on tehnyt muutaman vuoden ajan yhteistyötä Suomalais-Eestiläisen kauppayhdistyksen kanssa. Yhteistyö on yhteisiä informaatiotilaisuuksia, joissa kerromme bisnesmahdollisuuksista liittyen Viroon ja jäsenmatkaamme. Viimeisimmässä tilaisuudessamme Hyvinkäällä oli kolmattakymmenettä osallistujaa. Tänä vuonna yritysvierailupainotteinen matkamme tehdään 10.-12.10.2018 Pärnuun. Olemme valinneet tämän vuoden painopistemaaksi nimenomaan 100-vuotiaan Viron.

Viroon ja sen liiketoimintaan tutustumisesta voi olla suomalaisille paljon hyötyä. Sähköisessä hallinnossa Viro on maailman johtavia maita e-kansalaisuuksineen. Tästä Suomella on opittavaa. Tiesitkö, että myös suomalaisten on mahdollista olla Viron e-kansalaisia? Pienen maan kansainvälistyminen on ollut nopeaa. Mielenkiintoista on, että esimerkiksi Suomen suhteen tilanne on muuttunut niin, että virolaiset investoivat ja ostavat nykyisin suomalaisia yrityksiä.

Kansainvälisty verkon yli

Digitalisaation ja verkkokaupan myötä kansainvälistymisestä on tullut yhä helpompaa ja samalla mahdollista yhä useammalle yrittäjälle. Tarjoamme ”Kansainvälistä kasvua digitaalisin työkaluin” -ohjelmassa avoimia luentoja yhteistyössä Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa. Niillä voit kuulla verkkokauppa-alustojen ja digitaalisen markkinoinnin mahdollisuuksista yrityksellesi. Hankkeen ensimmäinen avoin tilaisuus on alueellamme 17.5. aamupäivällä Lohjalla.

Lisäksi verkotamme Suomessa toimivia kansainvälisiä osaajia pk-yritysten kanssa. Valikoidulle joukolle, noin 70 yritykselle, tarjoamme maksutonta yrityksen sähköisen kansainvälistymistoiminnan kehittämistä. Näissä projekteissa rakennetaan yrityksille uusia toimintatapoja.

Hanki perustietoa kansainvälistymisestä

Perustieto kansainvälistymisestä auttaa päättämään, onko kansainvälisillä markkinoilla toimiminen minua varten. Yrittäjän ABC-osiosta Uudenmaan Yrittäjien internet-sivulta pääset tutustumaan esimerkiksi tuoreeseen kasvun, kansainvälistymisen sekä innovaatioiden rahoitusmahdollisuus- ja palvelukatsaukseen. Kansainvälistyvässä maailmassa useiden yritysten, joiden palvelu ei ole paikallista, kannattaa tutustua kansainvälistymisen mahdollisuuksiin. Matka ei välttämättä ole helppo, mutta onnistumisen tarjoamat tuotot voivat vastaavasti olla suuria.

Tunnetko jo Explorer-rahoituksen?

Business Finland -verkosto myöntää pk-yrityksille ns. Explorer-rahoitusta. Tämä 50 prosentin tuki helpottaa kansainvälistymisasiantuntijan palkkaamista. Tuki on maksimissaan 10 000 euroa ja sitä voi käyttää esimerkiksi markkina-analyyseihin, koemarkkinointiin tai kansainvälistymissuunnitelman laatimiseen. Yrittäjä maksaa kuluista itse puolet.