Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjän kasvot, Annukka Cederlöf – Tiluksilla

On olemassa kotieläintiloja ja eläinterapiatoimintaa, mutta Tiluksilla on kombo. Annukka haluaa tarjota kaikille, joilla ei ole omaa eläintilaa, mahdollisuuden noukkia rusinat pullasta.

Tiluksilla tuo kotieläimet ihmisten arkeen

Tiluksilla-tilan emännästä Annukka Cederlöfistä tuli yrittäjä vuosi sitten vähän kuin vahingossa. Helsingistä Vihtiin muuttanut Annukka alkoi kertoa kotieläimistään somessa ja huomasi, että se, mikä toi iloa itselle toi sitä muillekin. Syntyi idea tarjota paikka, jossa eläimiin saa oikeasti tutustua ja koskea. Kodin ja harrastuksen avaaminen vieraille askarrutti, mutta kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia.
– Ihanaa, että olen päässyt mahdollistamaan haaveita yksityiskäyntien, kurssien ja avointen ovien muodossa. Kun palvelujen keskiössä ovat perheet ja lapset, saan siitä myös itselleni paljon, Annukka sanoo.

On olemassa kotieläintiloja ja eläinterapiatoimintaa, mutta Tiluksilla on kombo. Annukka haluaa tarjota kaikille, joilla ei ole omaa eläintilaa, mahdollisuuden noukkia rusinat pullasta. Tilalle voi mennä seuraamaan eläimiä ja viettämään aikaa niiden kanssa, rauhoittumaan tai vaikkapa potkimaan traktorinrenkaita.
– Vierastan ajatusta muoviparatiiseista, joissa lapset leikkivät ja vanhemmat juovat kahvia. Arvostan perheenä tekemistä. Eläintila on kuin pieni yhteiskunta, jossa eläimiltä voi saada oppia ja mallia. Vieraiden määrä on kuitenkin rajallinen, sillä haluan, että eläimet säilyvät luottavaisina, Annukka taustoittaa.

Tavoitteena täyspäiväinen yrittäjyys

– Minulla on ollut silloin tällöin elämässä fiilis, että voisin lähteä yrittäjäksi, vaikka suvussa tai tuttavapiirissä ei ole ollut yrittäjiä. Tilan myötä sain ”työvälineet” ja mahdollisuuden siihen. Luin netistä kaikenlaista yrittäjyydestä ja sitten vain laitoin paperit menemään. Suomen Yrittäjien jäseneksi liityin, koska ajattelin, että olisin sillä tavalla yksi muista ja vakavasti otettava, Annukka muistelee.

Annukka kertoo, että tällä hetkellä hän käy hakemassa päivätyöstä toimeentulon, ja kaikki vapaa-aika menee yrittämisessä. Hän toivoo, että ajankäyttö kiepsahtaa joskus toisin päin.
– Mietin ja jännitän täyspäiväisä yrittäjyyttä, sitä että työ olisikin täällä, mutta asia kerrallaan.

 

 

Some on ainoa markkinointikanava

Tiluksilla-tilan ainoa markkinointikanava on sosiaalinen media: Facebook, Instagram ja blogi. Facebookissa tilalla on yli 3 500 seuraajaa, ja esimerkiksi video suloisen aasivarsan uudesta tempusta keräsi 4 100 näyttökertaa ja lähes 800 tykkäystä.

– Teen somepäivityksiä tietyllä tavalla päiväkirjamaisesti itselleni, jolloin siitä ei tule paineita. Some on hyvä tapa jakaa tietoa ja samalla välittyy, mitä toimintamme on. Somen avulla voin tuoda hevoset, ponit, aasit, lampaat, vuohet, possut, kanat, viiriäiset, kissat ja koirat ihmisten arkeen ja tuottaa hyvää mieltä. Some tavoittaa paljon ihmisiä ja rikkoo rajoja, meilläkin on seuraajia ympäri maailman, Annukka kertoo.

Haaveissa siintelee kirjasarja

– En juuri seuraa, mitä muualla tehdään, sillä Tiluksilla lähtee meistä. Haluamme tehdä täysin omaa juttua ja toivomme, että ne, joille meistä on iloa, löytävät meidät. Kovasti mietimme, mitä seuraavaksi, ja yritämme kehittää toimintaa. Olisi esimerkiksi kiva saada yhteistyökumppaneita, joiden kautta tulisi asiakkaita, Annukka sanoo.

Puuhakkaan emännän mielessä on myös tilan elämästä kertominen kirjojen muodossa.
– Olisi ihanaa käyttää tilasta ammennettua materiaalia jossain muualla. Haaveena on kirjasarja, joka käsittelisi kiusaamista ja muita vaikeita asioita eläinten kautta. Lapsilla olisi mahdollisuus lukea kirja ja tulla tapaamaan sen tyyppejä tänne tilalle.

 

Yhteystiedot:

Tiluksilla
Annukka Cederlöf

www.tiluksilla.com

Teksti, kuva ja video:
Anni Laitinen
www.konttuuri.fi