Etsi

Emergency banner

Suomesta maailman paras maa yrittää

Suomi tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa enemmän yrittäjiä ja yrityksiä. Se on tärkeää kaikille Suomessa, koska yrittäjät luovat työtä ja kasvua. Uuden vuosikymmenen kynnyksellä Suomen Yrittäjät haastaa kaikki puolueet tarttumaan kasvutavoitteeseen. Tulevat eduskuntavaalit on tärkeä kohta, missä tehdään valintoja Suomen tulevaisuudesta.

Kasva Suomi

YRITTÄJÄT LUOVAT TYÖTÄ JA KASVUA

Suomen Yrittäjät haluaa, että 2020-luku on kasvun vuosikymmenen. Ilman kestävää kasvua on mahdotonta nostaa työllisyysaste 80 prosenttiin. Korkea työllisyysaste on välttämätön, jotta Suomi pystyy 2020-luvulla huolehtimaan vanhuksistaan ja panostamaan mm. sivistykseen ja puolustukseen.

Ensi vuosikymmenen kasvupolitiikan tulee kannustaa yritystoimintaan ja sen kasvattamiseen sekä palkita yrittäjän riskin ottamisesta. Nykyinen hallituksen kasvu- ja työllisyysura ei tähän riitä. On tehtävä enemmän.

Suomen tulee pyrkiä olemaan maailman paras maa yrittää. Tällä hetkellä Suomi on Maailman yrittäjyysvertailussa (Global Entrepreneurship Index) sijalla 12 ja Euroopassa sijalla 9. Sijaa ei ole helppo nostaa, sillä lähes kaikki maat haluavat vahvistaa yrittäjyyden olosuhteita. Jotta Suomen sijoitus nousee, pitää vahvistaa yrittäjyyden olosuhteita nopeammin kuin kilpailijamaissa.

Rohkeita uudistuksia

Yrittäjien tavoitteena on helpottaa yrittämistä ja työllistämistä. Yrittäjien kasvureseptillä varmistetaan, että Suomen talous kasvaa kestävästi, työllisyys vahvistuu ja hyvinvointivaltion perusta lujittuu.

Kasvun resepti löytyy yksityiskohtaisemmin Suomi 2025 -ohjelmasta, joka on Yrittäjien tavoiteohjelma seuraaville hallituskausille. Suomi 2025 -ohjelman asiakirjat löytyvät www.kasvasuomi.fi sivustolta.

Lyhykäisyydessään kasvun resepti on seuraava:

Kannustava verojärjestelmä

Yritysverotuksen on tuettava yrittäjyyttä, yrittäjän riskinottoa sekä yritystoiminnan kasvattamista.

Parempaa perheen ja yrittäjyyden yhteensovittamista sekä tukea yrittäjien hyvinvointiin

Yrittäjän hyvinvointi heijastuu vahvasti yrityksen hyvinvointiin. Haluamme, että sosiaaliturvamme kannustaa yrittäjyyteen ja työtekoon sekä mukautuu aikaan, jossa yrittäjän ja työntekijän roolit vaihtuvat tai menevät päällekkäin.

Vähemmän yrityssääntelyä

Haluamme vähentää yrityksiin kohdistuvia sääntelykustannuksia neljänneksellä vuoteen 2025 mennessä. Hillitsemme uutta sääntelyä ”kaksi yhdestä” -mallilla, jossa lainsäätäjän on leikattava yritysten sääntelykuluja kaksi euroa jokaista sääntelystä syntyvää euron lisäkustannusta kohden.

Enemmän kansainvälisyyttä

Kansainvälistyvät yritykset luovat kasvua koko Suomeen. Ulkomaisen työvoiman palkkaamista on helpotettava. Vahvempi Business Finland -verkosto tukee kaikenkokoisten yritysten kasvua.

Osaavaa työvoimaa ja toimivia työmarkkinoita

Elinikäinen oppiminen pidentää työuria ja varmistaa osaavan työvoiman muuttuvassa työelämässä. Yritysten ja oppilaitosten syvemmälle yhteistyölle parannamme nuorten työllistymistä. Haluamme, että yhä useammalla on toisen asteen tutkinto.

 

Lue lisää, mitä on tehtävä www.kasvasuomi.fi