Etsi

Yksinyrittäjä

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto tulee – ilmianna ehdokas voittajaksi!

Valtakunnallinen yksinyrittäjäpalkinto jaetaan ensimmäistä kertaa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa lokakuussa.

– Palkinnolla halutaan korostaa yksinyrittäjyyden tärkeää merkitystä yhteiskunnassa ja nostaa yksinyrittäjien arvostusta, toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi Suomen Yrittäjistä sanoo.

Suomessa toimivista yrittäjistä noin 60 prosenttia yrittää yksin. Suomen Yrittäjien jäsenistä yksinyrittäjiä on 58 prosenttia.

– Noin suuresta yrittäjäjoukosta ei ole helppo valita palkittavaa, joten pyydämme apua: kuka tahansa voi nyt ehdottaa meille hyvää yksinyrittäjää, joka ansaitsisi palkinnon! Hämeenniemi sanoo.

Yksinyrittäjyydestä tuli ilmiö

Yksinyrittäjät ovat nousseet esiin aivan uudella ammattiylpeydellä ja aktiivisuudella muutamina viime vuosina. Samalla ilmiö on haastanut positiivisesti myös järjestöä.

– On upeaa, että yksinyrittäjien tekemä työ huomioidaan nyt valtakunnallisella palkinnolla, he ovat sen ansainneet, Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe sanoo.

Uudenmaan Yrittäjät on ollut yksi yksinyrittäjätoiminnan pioneereista. Uudenmaan Yrittäjien Vuoden yksinyrittäjä on valittu kaksi kertaa.

Yksinyrittäjät eivät ole yksin

Uudenmaan Yrittäjät järjestää erikseen yksinyrittäjille vuosittain omaa toimintaa, jossa yksinyrittäjät pääsevät ammentamaan vertaisjoukon tukea ja kokemuksia. Yksinyrittäjäpäivässä rakennetaan verkostoja ja opitaan samalla yrittämisen kannalta hyödyllisiä asioita. Yksinyrittäjien varikoilla keskitytään yksinyrittäjien hyvinvointiin.

Yksinyrittäjäakatemia on Uudenmaan Yrittäjien ja ammatillisten kouluttajien kehittämä noin vuoden kestävä koulutuskonsepti. Yksinyrittäjät ovat ottaneet sen hyvin vastaan ja se leviää parhaillaan ympäri Suomea.

Näin valinta etenee

Palkittavien ehdottaminen alkaa 29.4. ja kestää 17.6. saakka. Tämän jälkeen hakemukset käsittelee Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäverkoston johtoryhmästä koostuva raati. Lopullisen päätöksen palkittavien määrästä ja valinnasta tekee Valtakunnallinen yrittäjäpalkintolautakunta. Palkittava saa 5000 euron palkkion.Ketä voi ehdottaa?Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon voittajaksi voi ehdottaa yrittäjää, joka täyttää nämä vaatimukset:– Yrittäjä on toiminut päätoimisesti yksinyrittäjänä vähintään viisi vuotta.– Yrityksen toiminta on vakiintunutta ja kannattavaa.– Yrittäjä on toiminut esimerkillisesti ja hänen esimerkistään voivat muutkin ottaa oppia.– Yksinyrittäjän toimintatapa tai liikeidea on alallaan omaperäinen/innovatiivinen.– Yrittäjä on yrittäjäjärjestön jäsen.

Palkittavaa voi ehdottaa täällä: www.yrittajat.fi/yksinyrittaja-2019

​Lisätietoja:

Uudenmaan Yrittäjät, toimitusjohtaja Petri Graeffe, p. 040 547 3388,

Suomen Yrittäjät, toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, p. 050 372 4804,

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.