Etsi

Vaalit

Uudenmaan Yrittäjien nimikkoyrittäjätoiminta käynnistyi yritysvierailulla

Nimikkoyrittäjät välittävät kansanedustajille ajankohtaista tietoa yrittäjien arjesta. Tämän vaalikauden nimikkoyrittäjätoiminta käynnistyi yritysvierailuilla Pentisol Oy:ssä ja Herkkupajalla. Paikalle pääsivät kansanedustajista Leena Meri, Ruut Sjöblom ja Heikki Vestman.

Ruut Sjöblomin nimikkoyrittäjiä ovat Tintti Hakala ja Pirjo Kivistö. Heikki Vestmanin nimikkoyrittäjiä ovat Mikko Venäläinen ja Willem van Schevikhoven.

Leena Meren nimikkoyrittäjänä jatkaa Anne Rantalainen. Anne kertoi hyvin toteutuneesta edelliskauden yhteistyöstä, jonka aikana oli pidetty yhteyttä molemmin puolin vierailuin ja arkisemmin jokin tietty aihe edellä.

Uudenmaan Yrittäjien nimikkoyrittäjät ovat lähes poikkeuksetta yrittäjäjärjestöaktiiveja. Näin he voivat tarjota kansanedustajille laajan, valmiin verkoston yrittäjiä ja heidän kokemuksiaan kansanedustajan työn tueksi.

Lisää Uudenmaan nimikkoyrittäjä-kansanedustaja -kombinaatioita julkaistaan vähitellen tämän vuoden aikana.

Yrittäjien terveisiä kansanedustajille

Ensimmäisessä tapaamisessa puhuttivat erityisesti työllistämisen joustavuus, yrittäjän mahdollisuus uuteen alkuun konkurssin jälkeen, verotus sekä lainsäädännön laadukkuus.

Sanna ja Jari Mäkinen esittelivät perheyrityksensä arkea ja toimintaa. Pentisol Oy valmistaa erilaisia aerosol-tuotteita niin teollisuuteen kuin elintarvikekäyttöön. Yritys työllistää tällä hetkellä kaksitoista henkilöä. Valmistavassa teollisuudessa oikea-aikaiset ja -laajuiset investoinnit, raaka-ainehankinnat ja niiden sujuvuus myös kansainvälisesti, sekä lopputuotteiden kansainväliset markkinakanavat ovat isoja asioita ratkottavaksi. Kansanedustajille välitettiin toiveita pitää huolta Business Finlandista ja työllistämisen joustavuudesta.

Herkkupajan Ulla Cederin terveiset kuultiin videon välityksellä. Herkkupaja on teollisuusalueella sijaitseva viihtyisä aamiais- ja lounasravintola, joka tarjoaa tiloja myös juhliin, kokouksiin ja teatterielämyksiin. Ulla Ceder on toiminut yrittäjänä kolmetoista vuotta, joista aluksi osan sivutoimisesti. Kansanedustajille Ulla kertoi, että tällä hetkellä hän pohtii, mistä saada ammattitaitoista työvoimaa. Laajemmassa kuvassa hän kysyi, miten työllisyysaste saadaan nostettua tavoitetasolle, kun työllistäminen on pienyrittäjille helposti niin kallista, ettei siihen pysty, vaikka töitä olisi tehtäväksi.

Yrittäjien terveisiä kansanedustajille välittivät myös joukko muita nimikkoyrittäjiä. He avasivat käytännön esimerkein, kuinka monipuolisia kysymyksiä joustavaan työllistymiseen liittyy ja millä tapaa työllistymisen joustavuus madaltaa yrittäjien kynnystä palkata lisää henkilökuntaa.

Seuraava nimikkoyrittäjätapaaminen järjestetään kesäkuun alussa Inkoossa.