Etsi

Emergency banner

Yrittäjyys

Hallitusohjelma, paikallinen sopiminen ja ammatillinen koulutus puhututtivat Inkoossa

Nimikkoyrittäjät välittävät kansanedustajille ajankohtaista tietoa yrittäjien arjesta. Uudenmaan Yrittäjien toiseen kansanedustajien ja nimikkoyrittäjien tapaamiseen osallistuivat kansanedustajista Anders Adlercreutz (rkp) ja Pihla Keto-Huovinen (kok).

Yritysvierailun Pertti Järvisellä on pitkä tausta ammatillisessa koulutuksessa ja nyt hän yhdessä vaimonsa kanssa ylläpitää Barosundissa Villa Sofiaa ja pyörittää Helsingin kaupungin ulkoilualue Elisaaren matkailu- ja majoituspalveluita. Villa Sofiassa järjestetään muun muassa retriittejä ja joogakursseja ja sitä vuokrataan juhlakäyttöön.

Yritysvierailulla Villa Sofiassa ja Elisaaressa keskusteltiin ammatillisesta koulutuksesta. Miten saamme riittävästi pedagogista tukea opiskelijoille, jotka ovat koulutus- tai oppisopimuksella työpaikoilla suorittamassa opintojaan?

Työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen tarvitaan riittävä pedagoginen tuki oppilaitokselta, jotta yrittäjät ovat valmiita opiskelijoita työpaikoille oppimaan ottamaan. Yrittäjien huolena on opiskelijoiden valmistuminen ja sitä kautta mahdollisuus saada osaavaa työvoimaa.

Myönteistä oli kuulla, että ammatillisen puolen koulutukseen on lupailtu lisää rahaa - ei vain oppivelvollisuuden pidentämistä. Yrittäjät kaipasivat koulutukseen riittävän uutta laitekantaa ja opettajien ammattitaidon ylläpitämistä opettajien työelämäjaksoilla.

Yrittäjät totesivat, että hallitusohjelma oli yrittäjille pelättyä parempi. Merkittävin epäilys kohdistui kotitalousvähennyksen pienenemiseen. Sen pelätään vähentävän palvelujen ostoja sekä lisäävän harmaata taloutta.