Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Muutostoive kulkee rinnalla elämän solmukohdissa

Kaikenlaisiin elämän solmukohtiin on löydettävissä ratkaisu. Näin uskoo keravalainen Nina Paasikallio, jonka yritys Muutostoive tarjoaa terapeuttista keskusteluapua. Yksilö-, pari- ja perheterapiassa solmuja lähdetään ratkomaan yksi kerrallaan.

- Terapeutti ei anna valmiita vastauksia, mutta hän auttaa asiakasta löytämään ratkaisuja. Asiakas on itse oman elämänsä paras asiantuntija, Paasikallio sanoo.

Nina Paasikallio on erikoistunut ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan, jossa painotetaan asiakkaan vahvuuksia ja voimavaroja. Tapaamiset terapeutin kanssa auttavat asiakasta löytämään elämän solmuihin uutta näkökulmaa sekä muokkaamaan ajatus- ja toimintatapoja. Joskus solmut saadaan avattua jo 1-2 käynnin kuluessa, mutta tavallisimmin tapaamisia kertyy 1-15. Muutostoive toteuttaa myös puhelin- ja nettiterapiaa.

- Niillekin on kysyntää, sillä silloin välimatka ja liikkumisen pulmat eivät ole esteenä. Teen tarvittaessa myös kotikäyntejä, Paasikallio kertoo.

Terapiaan lähdetään tarpeesta

Nina Paasikallio on kouluttautunut terapeutiksi Helsingin Lyhytterapiainstituutissa. Hän on suorittanut myös sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ja työskennellyt aikaisemmin lähihoitajana vanhustenhuollossa. Oma yritys Muutostoive aloitti toimintansa kesällä 2018.

- Sain hyvät neuvot yrittäjyyteen Keuken yritysneuvonnasta. Yrittäjyys on ollut pitkälti sellaista kuin ajattelinkin. Lähdin liikkeelle realistisin odotuksin. Haastavinta on ollut markkinointi, sillä terapiaan lähdetään aina tarpeesta. Asiakkaalle ei voi myydä ostettavia ongelmia.

Millaisiin elämän solmukohtiin Muutostoiveen apua sitten tarvitaan? Paasikallion mukaan tyypillisiä syitä ovat esimerkiksi parisuhdepulmat, työelämän haasteet, tunnelukot ja vanhemmuuteen liittyvät roolit.

- Teen työtäni, jotta asiakkaat saisivat oivalluksia ja onnistumisia. Parasta työssäni on se ilo, joka asiakkaasta kumpuaa, kun pulmiin löytyy ratkaisuja.

Yksinyrittäjä haaveilee kollegasta

Paasikallio myöntää, että yksinyrittäjän työ on välillä yksinäistä. Terapeuttia sitoo vaitiolovelvollisuus, joten työpäivän kuulumisia ei voi päivän päätteeksi jakaa muiden kanssa. Haaveena olisi löytää rinnalle terapeuttikollega, jonka kanssa voisi työskennellä yhteisissä toimitiloissa.

- Olen pitkään haaveillut myös luennoimisesta, mutta haave vaatisi vielä toteuttamista. Luentojen nimi ja konsepti on jo valmiiksi mietittynä. Tarvitsisin rönsyilevien haaveideni toteuttamiselle jonkinlaisen aikataulun. Se voisi olla oma ajankohtainen muutostoiveeni.

Keväällä 2019 sattui odottamaton tapaturma, joka on toistaiseksi hidastanut omien muutostoiveiden toteuttamista. Nina Paasikallio joutui huhtikuussa liikenneturmaan, joka aiheutti polveen laaja-alaisia hermovaurioita.

- Polvivamma on tuonut hidastetta yrittäjämatkalleni. Kaikki, mitä olin suunnitellut, seisahtui sille paikalle. Olen joutunut olemaan sairauslomalla, mutta tavoitteena on päästä pian palaamaan asiakastyöhön. Uskon, että tämä omakohtainen kokemus tuo minulle taas lisää ymmärrystä auttaa muita, Paasikallio pohtii.

Lauluja ja lenkkeilyä

Vuorovaikutus terapeuttisessa asiakastyössä vaatii voimavaroja myös terapeutilta, joten yrittäjän työlle tarvitaan vastapainoa. Vapaa-ajallaan Nina Paasikallio touhuaa perheensä kanssa, johon kuuluvat puoliso sekä 4- ja 6-vuotiaat lapset.

- Rakastan lenkkeilyä, lukemista, musiikkia ja laulamista. Olin aikaisemmin mukana bänditoiminnassa, mutta se jäi pois ajanpuutteessa. Nyt laulan perheen ja naapureiden iloksi, mutta myös lenkillä metsässä, Paasikallio kertoo.

Lue lisää: www.muutostoive.fi

Teksti ja kuvat: Krista Korpela-Kosonen