Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Vuoden 2020 uusmaalainen palveluyritys on askolalainen Kattotutka

Vuoden uusmaalaiset huiput 2020 on julkistettu. Uusmaalaiset yritykset palkittiin kolmessa sarjassa: Tuotannollinen yritys on Bluefors Oy, palvelualan yritys on Kattotutka Oy ja start up -yritys on Sensible4.

Vuoden 2020 palveluyritys on askolalainen Kattotutka. Valtakunnallinen perheyritys myy kattopalveluita ja -tuotteita yli 25 vuoden kokemuksella.

Kattotutka on erikoistunut taloyhtiöihin ja muihin suurempiin kiinteistöihin. Työkohteita on kertynyt yli 50 000 ympäri Suomea.

Vuoden 2020 tuotannollinen yritys on helsinkiläinen Bluefors, yksi maailman johtavista tieteellisten jäähdyttimien valmistajista.

Blueforsin laitteilla voidaan esimerkiksi jäähdyttää kvanttitietokoneita ja tutkia avaruushiukkasia. Nopeasti kasvavan yrityksen tuotteet tehdään Suomessa, mutta 98 % menee vientiin.

Vuoden 2020 start up on Sensible4: itse ajavien autojen ohjelmistojen ja robotiikan uranuurtaja.

Sensible4 on esimerkiksi toteuttanut yhdessä japanilaisen Mujin kanssa maailman ensimmäinen automatisoidun robottibussin, GACHAn, joka toimii kaikissa sääolosuhteissa.

Uudenmaan huiput julkistettiin tiistaina 19. marraskuuta Uudenmaan liiton vuosittaisessa kuntapäättäjien tapahtumassa, Maakuntaparlamentissa. Maakuntajohtaja Ossi Savolainen sekä palkintoraatien puheenjohtajat luovuttivat palkinnot. Yrittäjävalinnoilla nostetaan esille Uudenmaan yrittäjien parhaimmisto.

Katso video palkituista yrityksistä

Lisätietoja:

 Uudenmaan liitto, elinkeinopäällikkö Lauri Kuukasjärvi, puh. 044 090 9272