Etsi

Yksinyrittäjä

Yksinyrittäjä ja ylpeä siitä!

Oletko yksinyrittäjä? Kaipaatko joskus toisen mielipidettä liiketoimintaasi? Kuulumisten vaihtoa kahvitauolla? Jotain, joka patistaa työn ääreltä välillä lepäämään ja liikkumaan? Tervetuloa Yksinyrittäjien yhteisöön – se on nimittäin aivan huippu!

Yksinyrittäjyys on valtavirtaa

Yksinyrittäjiä on Suomessa yli puolet kaikista yrittäjistä.  Yksinyrittäjät ovat siis yrittäjien pääjoukkoa.

Uudenmaan Yrittäjät huomioi yksinyrittäjät niin palveluissaan kuin vaikuttamistoiminnassaan. Suurin osa asioista on kaikille yrittäjille yhteisiä ja niitä Uudenmaan Yrittäjissä tehdään koko yrittäjäjoukon kanssa yhdessä. Yksinyrittäjätoiminta vastaa yksinyrittäjien erityistoiveisiin.

Toiset yksinyrittäjät ovat yksinyrittäjien työyhteisö

Yksinyrittäjät arvostavat vapauttaan, mutta kokevat välillä olevansa yksin. Yrityksen kaikkien osa-alueiden on mahduttava yhden ihmisen ajatuksiin ja arkeen.

Yksinyrittäjätoiminta on yksinyrittäjien oma työyhteisö. Mukaan täytyy kuitenkin lähteä itse: jutustelemaan kahville, koulutuksiin ja vapaa-ajalle.

Lähteminen palkitaan.

Yksinyrittäjien kesken kehitetään yrittämisessä tarvittavaa osaamista ja verkostoja. Tuttujen kesken myös kauppaa on helpompi tehdä.

Jaksamiseen tukea 

Jaksaminen on yksinyrittäjien keskeisin haaste. Yksinyrittäjät sinnittelevät sairaana töissä, ja moni tekee töitä paljon. Toisten yksinyrittäjien yhteisö voi kannustaa huolehtimaan myös omasta hyvinvoinnistaan.

Verkostomainen toimintatapa korostuu

Verkostomainen toiminta tärkeää ja kirjanpitäjä on monelle tärkein tuki. Verkostoituminen kumppaneiden kanssa on Yksinyrittäjäkyselyn mukaan tärkein tapa hakea kasvua.

Keitä yksinyrittäjät ovat?

Suomen Yrittäjien Yksinyrittäjäkyselyn mukaan suurin osa, yli 70 %, yksinyrittäjistä toimii palvelualalla. Korkeakoulutettuja on jo hieman yli puolet. Kasvua yritystoiminnassaan hakee lähes 70 % yksinyrittäjäkyselyyn vastanneista, alle 35-vuotista yli 90 %.

Noin 40 % yksinyrittäjistä on vannoutuneita yksinyrittäjiä, eikä ole koskaan edes harkinnut palkkaavansa ketään. Noin kolmannes yksinyrittäjistä on joskus toiminut työnantajana ja parikymmentä prosenttia on toiminut sopimusyrittäjänä tai käyttänyt vuokratyövoimaa.

Puolet yksinyrittäjistä tienaa alle 2000 kuukaudessa, päätoimisista yrittäjistä 41 %. Kolmannes yksinyrittäjistä tienaa yli 3000 euroa kuukaudessa. Uudellamaalla työmarkkinoiden imu näkyy, ja noususuhdanteessa yksinyrittäjiä on siirtynyt jonkin verran palkansaajiksi.

Yksinyrittäjien omat palvelut 2020

  • Yksinyrittäjien Varikot pidetään lauantaina 16.5. ja lauantaina 19.8.
    Kannustusta ottaa oma hyvinvointi sopivan tosissaan kerran keväällä ja syksyllä. Ravinto, uni, liikunta ja henkinen hyvinvointi ovat kaikki yrittämisen edellytyksiä.
  • Yksinyrittäjäpäivä lauantaina 28.3. kokoaa yksinyrittäjät hengähtämään yhdessä. Ohjelmassa on hyötyä ja hupia, ja kerrankin on aikaa syödä lounas rauhassa.
  • Yksinyrittäjäakatemia noin vuoden mittainen koulutus, jossa kokoonnutaan kerran kuussa oppimaan yrittäjyyden keskeisiä asioita ja verkostoitumaan.